ACASA » CINEMA » Centenarul PRIMULUI RĂZBOI MONDIAL, la Cityplex

Abonament 10 ron (2 filme diferite) si 15 ron (3 filme)    

PERIOADA 23 – 29 mai

SALA 4

Destine sentimentale

Regia: Olivier Assayas
In rolurile principale: Emmanuelle Béart, Charles Berling, Isabelle Huppert
Gen: Dramă

Durata: 180 minute
Ora:       L:        18:00
Mi,J:   14:30

Cand Jean si Pauline se intalnesc pentru prima oara la Barbazac, in Charente, in timpul unui bal, ea avea 20 de ani. El, pastor, tata de familie si tocmai s-a resemnat in fata esecului casatoriei cu Nathalie. printre zvacnirile tragice ale unei lumi in plina schimbare, in care rana razboilui din 1914 ramane deschisa si in care certitudinile se prabusesc alaturi de dinastiile industriale, dragostea dintre Jean si Pauline este mai puternica decat timpul care trece.

La France

Regia: Serge Bozon
In rolurile principale: Sylvie Testud, Pascal Greggory
Gen: Dramă, Romantic

Durata: 102 minute
Ora:       Ma, Mi,J:        18:00

Toamna anului 1917. Departe, războiul e în toi. Camille trăieşte aşteptând veşti de la soţul său care a plecat pe front. Dar într-o zi primeşte o scurtă scrisoare de despărţire. Bulversată şi gata de orice, se hotărăşte să se deghizeze în bărbat pentru a se reîntâlni cu el. Va cunoaşte o trupă de soldaţi şi o să-i urmărească. Pe zi ce trece descoperă tot ceea ce nu i-a povestit niciodată soţului său.

Premier Noel dans les Tranchees

Regia: Michael Gaumnitz
Gen: Documentar

Durata: 52 minute
Ora:       L,Ma:        17:00

Fapt putin cunoscut: soldatii germani, englezi si francezi au iesit din transee in decembrie 1914 pentru a fraterniza cu inamicul, emotionandu-si ofiterii. Evident ca acest tip de actiuni nu sunt reprezentative, dar reflecta mult mai mult  starea de spirit a soldatilor. Filmul isi propune sa studieze Marele Razboi, pornind de la aceste eveniment trecand si prin corespondentele soldatilor.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?