ACASA » STIRI » Artisti romani care au decedat in 2011

Din nefericire, 2011 a fost un an in care multi artisti din lumea muzicala romaneasca au disparut dintre noi. Mai mult sau mai putin cunoscuti publicului zilelor noastre, trecerea lor in nefiinta nu a fost ignorata. Iata cateva dintre numele ce acum sunt gravate pe o piatra de mormant, dar, cel mai important, pe inimile si sufletele unora dintre noi.

Marin Constantin – ianuarie 2011 – Fondatorul si dirijorul Corului Madrigal. S-a stins din viata la varsta de 85 de ani, chiar in prima zi a acestui an. A fost inmormantat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu.

.

.

.

.

Cristian Paturca – ianuarie 2011 – Un nume care a devenit extrem de cunoscut in primii ani dupa 1989. Cristian Paturca este autorul Imnului Golanilor, devenind un simbol al Pietei Universitatii. A murit de tuberculoza, o boala cu care s-a luptat mai multi ani.
.

.

.

.

Alexandru Zarnescu – februarie 2011 – Cantaretul folk, Alexandru Zarnescu a fost cunoscut pentru piese precum ‘Dor de Eminescu’, ‘Castelul’ si ‘Ultima zi’. A concertat in jurul lumii, iar dupa 1990 a revenit in tara unde si-a reluat activitatea folk. In 1997 a lansat albumul ‘Ce a fost, ce va fi’.

.

.

.

Cornel Fugaru – iulie 2011 – Unul dintre cei mai cunoscuti compozitori romani, fiind o prezenta constanta la festivaluri de muzica usoara. A scris si compus pentru toate numele mari ale scenei romanesti. A murit la varsta de 70 de ani din cauza unei maladii cronice grave.

.

.

.

Florica Ungur – august 2011 – Interpreta care a contribuit imens la evidentierea Bihorului pe scena muzicii populare romanesti. Florica Ungur s-a stins din viata la varsta de 72 de ani dupa o lupta grea cu cancerul.
.
.
.
.
.
.

Johnny Raducanu – septembrie 2011 – Unul dintre cei mai valorosi interpreti si compozitori de jazz din Romania. Dupa o cariera muzicala ce s-a intins pe o perioada de aproape jumatate de secol, din care nu a lipsit recunoasterea internationala, Johnny Raducanu a murit la varsta de 79 de ani din cauza unui stop cardio-respirator.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?