ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Ziua Portilor Deschise la Academia Navala “Mircea cel Batran”

Ziua Portilor Deschise la Academia Navala “Mircea cel Batran”

ZIUA PORTILOR DESCHISE ACADEMIA MIRCEA CEL BATRAN. Cu ocazia implinirii a 143 de ani de invatamant superior de marina, Academia Navala “Mircea cel Batran” din Constanta organizeaza “Ziua Portilor Deschise”! Timp de doua zile, pe 3 si pe 4 decembrie, la sediul Academiei, pe str. Fulgerului nr. 1, cei interesati vor avea ocazia sa viziteze una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant de la malul marii.

Pizza Evo

Cei care vor trece portile deschise ale Academiei Navalevor face un tur al celor mai performante simulatoare de navigatie si isi vor imagina viata pe mare prin istorisirile marinarilor experimentati, dar si ale cadetilor aflati la inceput de drum pe ape.

Este un lucru cunoscut faptul ca meseria de marinar este una frumoasa, dar dificila si deosebit de complexa. Să descoperi secretele marii, departe de casa si de cei dragi, nu este pentru oricine. Vreme de 143 de ani, institutia pe care am deosebita onoare sa o conduc a pregatit mii de specialisti in domeniul marinei. In tot acest rastimp, Academia a trecut inevitabil prin numeroase transformari, dar valorile si principiile pe care si-a construit renumele au ramas neschimbate“, spune Prof. Univ. Dr. Ing. Vergil Chitac.

Asociatia Civica “Pentru Constanta” a ales sa se alature Academiei Navale in organizarea acestui eveniment pentru a da ocazia constantenilor sa afle cum se invata marinaria. Actiunea continua cu succes campania “Iubeste Marea” pe care asociatia a organizat-o in vara acestui an. “Campania are menirea de constientizare a importantei marii in vietile noastre, in viata orasului, sa se apropie de ea si, de ce nu, sa urmeze o cariera marinarească”, a declarat Luiza Bota, coordonatorul asociatiei.

Asociatia Civica “Pentru Constanta” este un ONG infiintat in iunie 2014. Prin statutul sau, asociatia incurajeaza initiativele care ofera oportunitati pentru voluntariat, munca in folosul comunitatii si ajutor reciproc pentru toate varstele si grupurile sociale.

Mai multe despre activitatea Asociatiei gasiti pe pagina de Facebook fb.me/constanta.altfel

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?