ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » ZIUA DOBROGEI în Piaţa Ovidiu. Muzică, dansuri, ateliere şi festival gastronomic!

ZIUA DOBROGEI în Piaţa Ovidiu. Muzică, dansuri, ateliere şi festival gastronomic!

ZIUA DOBROGEI PIATA OVIDIU. Duminică, pe 13 noiembrie, la Constanţa va fi sărbătorită Ziua Dobrogei. Toţi constănţenii sunt aşteptaţi în Piaţa Ovidiu la o serie de evenimente dedicate tuturor dobrogenilor.

De la ora 12.00, la Festivalul Etniilor, cele mai vechi comunităţi de la malul mării vă vor dezvălui lumea fascinantă a simbolurilor, tradiţiilor, dansurilor, gastronomiei, poveştilor şi meşteşugurilor, într-un eveniment cum nu s-a mai văzut!

Asociaţia Italienilor din România, Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, Comunitatea Aromână din România, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa“, Primăria Comunei Cumpăna, Uniunea Armenilor din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Elenă din România, Uniunea Polonezilor din România „Dom Polski“ şi Universitatea „Ovidius“ din Constanţa pregătesc un spectacol inedit, pentru a aniversa cum se cuvine cea mai importantă zi pentru toţii locuitorii dintre Dunăre şi Marea Neagră.

Invitaţi speciali: Mahala Rai Banda, Aneta Stan şi Ionuţ Galani.

De asemenea, toţi cei prezenţi în Piaţa Ovidiu sunt invitaţi la un Târg Gastronomic Multietnic. Toate comunităţile stăpânesc perfect arta culinară tradiţională specifică şi vă vor delecta cu cele mai bune preparate, după reţete originale.

festivalul-etniilor-dobrogeneNu vor lipsi nici meşterii populari, care s-au hotărât să îşi mute atelierele în stradă, mândri de tradiţiile şi meşteşugurile învăţate din moşi-strămoşi şi de produsele născute din mâinile lor îndemânatice.

În târgul lor, vă veţi putea desfăta privirea şi cu expoziţii dedicate Zilei Dobrogei, realizate în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

Festivalul Etniilor Dobrogene este un eveniment susţinut de Primăria Municipiului Constanţa şi sprijinit de Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratul de Poliţie al Municipiului Constanţa.

ACCESUL ESTE GRATUIT!

Oficial, Ziua Dobrogei este luni, 14 noiembrie. O zi în care, în urmă cu 138 de ani, tărâmul dintre Dunăre şi mare revenea la ţara mamă, în urma Războiului de Independenţă.

Sursa foto main: jurnaldenavetist.ro

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?