ACASA » ALTE EVENIMENTE » Workshop origami pentru copii la Carturesti

Numele „origami” provine din cuvintele japoneze „ori” – a impaturi si „kami” – hartie. Dupa cum sugereaza si numele, origami este arta antica a impaturirii hartiei, scopul fiind acela de a crea figuri prin plieri geometrice, fara a lipi sau taia hartia.

Tara de provenienta pare a fi China , ajungind in Japonia in secolul al VI-lea, unde cunoaste adevarata maturitate. Samuraii obisnuiau sa isi schimbe daruri, impodobite cu „noshi”, un simbol al norocului facut din fasii impaturite de hartie. In timpul nuntilor Shinto, erau folositi fluturi din hartie, care reprezentau mirii.

Desi initial avea o mare importanta latura spirituala a acestei arte, astazi s-a uitat acest aspect devenind in primul rand un hobby, o modalitate de a te relaxa, de a crea un obiect decorativ, de a iesi din banalitate si a te exprima prin intermediul hartiei. Putina lume stie ca aceasta arta este folosita chiar si in stiinta, NASA folosind teoriile origami pentru design-ul satelitilor.

Potentialul origami este imens, doar rabdarea este limita.

Sambata, 28 mai, incepand cu ora 18:00, ii asteptam pe cei mici, in aburii ceaiului parfumat, sa faca primii lor pasi in lumea fascinanta ORIGAMI, la un workshop conceput numai pentru ei.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?