ACASA » INTERVIURI » VLAD GRIGORESCU: Nu există altfel de magie decât cea creată prin iluzii

În premieră la Constanța, Vlad Grigorescu a prezentat pe scena Cafe d’Art showul „Cel mai prost magician”, reușind, și de această dată, să țină întreaga sală cu gura căscată prin demonstrațiile sale de iluzionism și mentalism. Tânăr, carismatic, energic și cu abilități ieșite din comun, Vlad a combinat tehnici psihologice de manipulare, sugestie, îndemânare și multă intuiție creând iluzia unui al șaselea simț.

R.: Cum descrii acest spectacol, ce elemente speciale conţine şi ce semnifică acesta pentru tine?
V.G.: Spectacolul se numește „Cel mai prost magician”, dar nu este un spectacol cum poate se așteaptă spectatorii. Nu e un spectacol în care fac pe prostul (deși pe alocuri așa pare), nu e un spectacol în care trucurile nu ies. Titlul este doar o metaforă pentru mesajul pe care vreau să îl transmit și pe care sper că spectatorii îl ințeleg. Concret, dacă veniți la „Cel mai prost magician”, veți vedea niște premiere în domeniu: magie pe manele, un truc cu cărți gay, o „ședință de spiritism” marca Vlad Grigorescu, trucuri cu cărți cu femei dezbracate dar și trucul care mi-a schimbat mie viața, dus la cu totul alt nivel. Toate sunt  pigmentate cu mult umor, chiar și când cei patru dintre spectatorii din sala „levitează”.

R.: Cum a luat naştere acest show?
V.G.: E o idee pe care o am demult, dar pentru că am foarte multe spectacole în București și în țară și sunt tot timpul pe drumuri, nu mi-am găsit suficient timp să o pun în aplicare decât acum. Am vrut să aduc un tribut trucului care mi-a schimbat viața și am făcut-o.

R.: Cât de importantă este interacţiunea cu publicul în acest spectacol, în mod special, şi în show-urile tale, la modul general?
V.G.: Tot ce fac eu, fără public, nu există. Nu pot să îmi citesc singur gândurile, nu mă pot juca cu mintea mea, nu ar avea sens. Pe de altă parte, implicarea directă a spectatorilor transformă spectacolul în ceva mult mai interesant, după părerea mea. Oamenii vor să participe, să simtă efectul pe pielea lor și asta se întâmplă.

R.: Care sunt ingredientele unui show reuşit?
V.G.: Umor și suflet!

R.: Ce înseamnă să fii mentalist?
V.G.: Mentalistul e un iluzionist al minții. Magia e efectul pe care îl creează o iluzie. Orice magician e și iluzionist și invers. Nu există altă variantă. Nu există altfel de magie decât cea creată prin iluzii. Mentalismul e o categorie a iluzionismului, deci orice mentalist e și magician și iluzionist, numai că se concentrează pe trucuri care țin de mintea oamenilor: citirea gândurilor, telepatie, telechinezie, hipnoză, premoniție etc.

R.: Cum ţi-ai descoperit vocaţia şi ce te-a motivat să alegi o carieră în acest domeniu?
V.G.: Tata (care nu are nicio legătură cu magia) mi-a făcut un truc cu un nasture care dispărea și apărea la mine în buzunar. Era un truc banal pe care îl știa și el. Se întâmpla când aveam vreo 6 ani și acela a fost momentul în care mintea mea a făcut clic. De atunci mi-am dorit să devin magician și sunt.

R.: Ce presupune pregătirea unui spectacol de iluzionism?
V.G.: Multe ore de pregătiri, repetiții, teste, încercari, toate în capul meu. După ce trecem de etapa asta și avem un posibil produs finit, trecem la multele ore de repetiții, teste, încercări, toate de unul singur prin casă, ca un schizofrenic, în camera în care repet. Pregătirea cea mai mare se întâmplă live, cu spectatorii, când totul poate să iasă sau nu.

Pe Vlad Grigorescu îl puteți cunoaște mai îndeaproape, accesând pagina sa de Facebook:  http://www.facebook.com/VladGrigorescuCom

Login

Lost your password?