ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Vino sa semnezi initiativa i74 si la Constanta! SCHIMBA modul de functionare al Parlamentului

Vino sa semnezi initiativa i74 si la Constanta! SCHIMBA modul de functionare al Parlamentului

SEMNATURI INITIATIVA i74. Si constantenii se pot implica acum in schimbarea modului in care parlamentarii romani isi fac treaba. Daca si tu esti de acord ca avem nevoie de un Parlament responsabil, atunci esti asteptat sa semnezi initiativa cetateneasca i74.

Pizza Evo

In prezent, parlamentarii romani au dreptul de a decide orice, oricand doresc, prin vot secret. Asa si-au scris regulamentul.

In plus, fiecare parlamentar costa statul roman peste 53.000 de lei lunar. Iar rata absenteismului este una nepermis de mare: media prezenței la votul in Senat a fost de doar 49% in 2013. Deloc surprinzator, 9 din 10 romani nu mai au incredere in Parlament.

Ce aduce nou i74?

Transparenta – Voturi la vedere, accesibile tuturor cetatenilor. Ca sa stim, fiecare, cum suntem reprezentati.

Seriozitate – Fiecare absenta nemotivata sa fie sanctionata cu 1% din salariu. Ca sa stie ca nu se joaca pe timpul nostru.

Responsabilitate – Decontari de cheltuieli doar pe baza de documente justificative. Declaratia pe proprie raspundere nu va mai fi suficienta, pentru ca banul public e banul nostru si nu poate fi cheltuit oricum.

La Constanta, semnaturile se strang SAMBATA, 13 FEBRUARIE, intre ORELE 12.00 – 17.00 la Biblioteca Colorata din Tomis Mall, etaj 3. Vino sa semnezi pentru un Parlament pentru cetateni, nu pentru politicieni!

Proiectul i74 isi propune sa adune 100.001 de semnaturi pentru a schimba prin lege, conform dreptului garantat de Constitutia Romaniei prin articolul 74, modul de functionare a Parlamentului.

Puteti afla mai multe informatii despre proiect pe site-ul www.i74.ro. De asemenea, pentru un plus de informatie si explicatii, puteti urmari si clipul de mai jos

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?