ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Vine frigul! Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada următoare

Vine frigul! Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada următoare

VREMEA IANUARIE 2018. Meteorologii ANM anunţă că după temperaturile anormale din următoarele zile, vremea va intra într-un proces de răcire, iar de joi, se vor resimți primele influențe ale aerului rece.

Ploile din partea de sud a Moldovei și de nord-est a Munteniei se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vineri, valorile termice diurne vor fi în jurul pragului de îngheț în partea de nord-est a teritoriului. În celelalte zone temperaturile se vor apropia semnificativ de valorile termice normale pentru această perioadă, urmând ca în regiunile vestice să vorbim încă despre un regim termic agreabil, cu valori în jurul a 7-8 grade.

Potrivit meteorologilor, în Dobrogea, în primele zile, se va resimți o scădere ușoară a valorilor diurne față de intervalul anterior, iar în perioada 11 – 14 ianuarie aceasta se va accentua, astfel încât maximele vor ajunge la medii în jur de zero grade.

Din 14 până în 17 ianuarie valorile termice vor reveni la medii de 8 grade și vor încheia intervalul cu o scădere ușoară, spre 4 grade.

Nopțile vor fi ușor mai calde în primele zile, cu minime în medie de 2 – 4 grade, dar se va răci semnificativ până în 15 ianuarie, spre medii de până la -6 grade. Va urma o creștere, astfel că mediile minimelor vor fi cuprinse între zero și două grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în zilele de 10, 11 și 12 ianuarie când se vor semnala pe arii mai extinse, dar vor fi în general slabe cantitativ, și din nou în intervalul 17 – 20 ianuarie.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?