ACASA » STIRI » UTIL. Cură de slăbire eficientă cu alimente care ÎŢI TAIE FOAMEA

sos_pesto_a2e832ab6bE greu să ţii o cură de slăbire când ai atâtea tentaţii în jur. Ca să rezişti în faţa lor, ai la dispoziţie aceste mici trucuri care te ajută să te simţi sătul mai mult timp. “Poftele sunt provocate de hormoni. Când stomacul e gol, se produce un hormon numit grelină, care transmite creierului senzaţia de foame.”, explică celebrul Dr.Oz. Şi cât foamea este mai mare, cu atât e mei greu să rezişti în faţa poftelor.

Pizza Evo

Un măr la fiecare masă
Fibrele din măr, numite pectine, reduc cantitatea de zahăr absorbită în sânge după o masă. Astfel, glicemia rămâne stabilă şi nu mai apar pofte la una-două ore după ce ai mâncat. Dr. Oz spune că putem mânca un măr înainte sau după masă, dar şi ca gustare, între mese. Pectina păstrează senzaţia de saţietate timp de una sau două ore.

Tărâţele alungă foamea
Pentru că nu pot fi digerate, fibrele din tărâţe nu au calorii şi previn constipaţia. Mai mult, ele te ajută să-ţi umpli stomacul şi astfel nu se mai declanşează producţia de grelină, hormonul foamei. Bea un pahar mare de apă cu una sau două linguri de tărâţe în el. Fibrele absorb apa ca un burete, se umflă şi îţi păstrează stomacul plin timp de o oră. Dr. Oz ne recomandă să începem cu o cantitatea mică de tărâţe şi să o mărim treptat în funcţie de felul cum reacţionează organismul. Nu uita să bei multă apă, altfel fibrele dau constipaţie. Poţi să încerci tărâţele de grâu, care se găsesc la orice magazin naturist şi costă doar câţiva lei.

Ceaiul verde luptă cu grăsimea
Ceaiul verde autentic conţine o substanţă care stimulează producţia de colecistochinină, un hormon ce îţi dă senzaţia de saţietate. Dr. Oz spune că ceaiul verde este un înlocuitor perfect pentru cafea şi sucuri. După o cană de ceai poţi să te simţi sătulă până la patru ore, în funcţie de ce ai mâncat la ultima masă. Iar pe termen lung, ceaiul verde îmbunătăţeşte metabolismul şi previne acumularea grăsimii. Îl poţi bea oricând, cald sau rece.

Oţetul din vin roşu ajută digestia
Oţetul din vin roşu are multe proprietăţi utile în cura de slăbire. Dr. Oz spune că acesta are efect antioxidant, ajută digestia ţi previne fluctuaţiile glicemiei pentru că micşorează indicele glicemic al alimentelor cu care îl combini. Dacă adaugi în salate sau sosuri două linguri de oţet, nu vei avea de a face cu poftele timp de cel puţin o oră şi jumătate de la masă. Dacă îţi place gustul poţi să-ţi prepari un „cocktail” dintr-un pahar de apă minerală şi o lingură de pţet pe care să îl bei după masă.

Seminţele de pin conţin grăsimi bune
Chiar dacă sunt mai greu de găsit – încearcă la magazinele naturiste şi arăbeşti – semniţele de pin merită efortul. Ele conţin acizi graşi omeag-6, cares timulează producţia hormonilor de saţietate. Astfel, seminţele de pin ajută mult în cura de slăbire, deşi conţin grăsimi. Seminţele de pin îţi pot da o senzaţie de saţietate care durează până la două ore, iar apoi poţi consuma încă o porţie pentru că sunt o gustare ideală, oriunde ai fi.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?