ACASA » TEATRU » “URSUL”, la Teatrul de Stat Constanţa

“URSUL”, la Teatrul de Stat Constanţa

TEATRU CONSTANTA. Teatrul de Stat Constanţa deschide stagiunea de toamnă cu premiera spectacolului „Ursul”, o farsă într-un act, de Anton Pavlovici Cehov, în traducerea Maşei Dinescu.

Pizza Evo

“Ursul”, o construcţie dramatică în care geniul comic cehovian explorează cu voluptate natura surprinzătoare şi totuşi aceeaşi a relaţiilor între femei şi bărbaţi. Un spectacol plin de vitalitate, mustind de invenţie comică, variaţiuni spectaculoase de ritm şi portretizări actoriceşti de un haz filigranat şi viguros.

Piesa a fost scrisă de A.P. Cehov în februarie 1888 şi publicată pentru prima oară în ziarul „Novoe Vremea”, 1888. Curând după aceea a fost aprobată de cenzură. La începutul lui octombrie, Cehov îi comunică lui A.S. Suvorin următoarele: „«Ursul» a fost admis de cenzură (se pare că vor fi mici modificări) şi va fi jucat la teatrul lui Korş. Solovtov aşteaptă cu nerăbdare să-l joace”.

La 27 octombrie, într-o altă scrisoare, Cehov îi scrie: „Mâine are loc la teatrul lui Korş spectacolul cu «Ursul» meu”. Cu mici modificări, piesa a fost inclusă de A.P. Cehov în culegerea «Piese de teatru», Sankt-Petersburg, 1897 şi aproape fără nicio modificare a intrat în culegerea de Opere, vol. VII din anii 1901 şi 1902.

Piesa s-a bucurat de un mare succes. În scrisoarea adresată lui A.N. Pleşceev (13 no-iembrie 1888), Cehov scrie: „La Moscova «Ursul» meu se bucură de mare succes. Cred că şi în provincie va fi la fel. Ca să vezi, niciodată nu ştii de unde sare iepurele!”. La Petersburg „Ursul” a fost jucat pe scena teatrului Alexandrinski, apoi reprezentat în provincie, cu acelaşi succes.

Ursul, în premieră la Teatrul de Stat Constanţa, SÂMBĂTĂ, 1 OCTOMBRIE, de la ORA 219.00

În distribuţie: Marius Bodochi, Dana Dumitrescu, Marian Adochiţei.

Informaţii şi rezervări la numărul de telefon: 0241. 488.612.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?