ACASA » STIRI » Diverse » Un tânăr inventator este primul român selectat în top 20 tineri remarcabili din competiția mondială JCI TOYP

Un tânăr inventator este primul român selectat în top 20 tineri remarcabili din competiția mondială JCI TOYP

JCI TOYP 2018. La doar 23 de ani, Cornel Amariei este una dintre minţile sclipitoare ale Romaniei. A terminat două facultăți în Germania, dar a ales să revină în ţară, unde ar putea revoluţiona industria auto la nivel global.

Forbes USA spune despre el că este unul dintre cei mai influenţi 300 de tineri din Europa, iar cei de la Real Leaders l-au invitat intr-un alt clubul select: 100 de tineri vizionari care ar putea contura un viitor mai bun pentru omenire.

Invenţiile sale de suflet sunt cele care le vin în ajutor oamenilor, iar cea mai cunoscută dintre ele este perechea de ochelari pentru nevăzători care îi ajută sa vadă parţial şi, mai important, să se deplaseze neasistaţi. Cornel lucrează la proiect încă din anul 2 de facultate și a semnat contracte de confidențialitate cu investitori din Statele Unite și Germania. Are încredere ca totul va funcționa perfect în cel mult 2 ani de zile.

Cornel a dezvoltat tehnologii și afaceri care să îi ajute pe alții. Căutând să amelioreze viaţa persoanelor cu handicap, crearea de vehicule pentru un viitor mai sigur și fără poluare, sau recâștigarea parțială a gradului de conștientizare spațială față de persoanele nevazatoare, el petrece zi și noapte pentru a contribui la îmbunătățirea umanității.

Un articol detaliat despre realizările și demersurile lui Cornel, puteți citi AICI.

Acum fix 10 ani construiam primele mele creaţii cu banii de mâncare, şi aceia puţini. Unele fugeau, unele se aprindeau, şi cu timpul, unele ajutau. Acum, după 10 ani, încerc să pun Romania din nou în istorie. Aparent orice se poate, dacă chiar vrei. Succesul este doar ambiţie şi sacrificiu“, a declarat Cornel Amariei pentru JCI Timișoara.

Cornel Amariei, nominalizat la Ten Outstanding Young Persons (TOYP) România în anul 2017 de JCI Timișoara, ajunge acum în TOP 20 la nivel mondial în cadrul campaniei TOYP 2018, organizată de ONG-ul Junior Chamber International (JCI). În clasament se află tineri remarcabili din țări precum Finlanda, Turcia, Anglia sau Letonia. Pentru prima dată, datorită lui Cornel, România se află în clasamentul ediţiei din acest an.

Dacă vreți să-l suțineți pe Cornel în competiția din acest an, accesați pagina TOYP aici, click pe profilul/fotografia lui Cornel Amariei și click pe butonul “LIKE“.
Puteți citi despre realizările lui Cornel, și pe pagina programului JCI TOYP România 2017.

JCI TOYP, este un proiect internațional, ce are ca scop recunoașterea tinerilor (18 – 40 ani) care excelează în domeniile lor de activitate și care crează schimbări pozitive în comunitate. Prin promovarea acestor tineri, JCI amplifică importanța liderilor responsabili social. Poveștile lor de success, care implică cercetare, determinare și ingeniozitate, servesc drept modele tinerilor, inspiră spre crearea de lideri mai buni, și spre dezvoltarea societății.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?