ACASA » STIRI » Diverse » Un nou val de concedieri se anunță în sistemul de învățământ românesc

Un nou val de concedieri se anunță în sistemul de învățământ românesc

EDUCAȚIE. CONSTANȚA. Înainte să își dea demisia, fostul ministru al Educației Valentin Popa a emis un ordin de ministru prin care sunt vizate disponibilizarea a 4000 de profesori, personal didactic neauxiliar și personal nedidactic din sistemul de invatatmant de stat. Se pare că principalul motiv al concedierilor ar fi lipsa banilor.

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” îi solicită premierului Viorica Dăncilă să blocheze aplicarea ordinului ministrului Educației Naționale nr. 4884/2018, care ar duce la concedierea a peste 4.000 de angajați din invătămant, se arată într-un comunicat de presă transmis, marți, de federație. (Sursa: Digi24)

„Dupa ce, în urma comunicatului nostru din 31 august a.c., Ministerul Educației Naționale(MEN) ne-a acuzat de dezinformare, începând de ieri, în baza OMEN nr. 4884/2018, inspectoratele școlare au trecut la tăierea a peste 4.000 de posturi, majoritatea fiind deja ocupate odată cu începerea anului școlar.

Este vorba atât personal didactic de predare, cât și de personal didactic auxiliar și nedidactic. Grav este că MEN nici măcar nu a consultat federațiile sindicale cu privire la proiectul de ordin, în condițiile în care legislația în vigoare îl obligă pe acesta să pună în discuția partenerilor de dialog un astfel de act administrativ cu caracter normativ. în condițiile în care doamna prim-ministru nu va lua măsuri pentru blocarea aplicării ordinului, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ va acționa în judecată MEN pentru anularea acestuia.

De asemenea, FSE „SPIRU HARET“ va asigura asistență juridică tuturor colegilor care ar urma să fie disponibilizati“, a declarat Marius Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?