ACASA » STIRI » Diverse » TRUMP retrage SUA din Acordul climatic. REACŢIA liderilor mondiali şi a actorului Arnold Schwarzenegger

TRUMP retrage SUA din Acordul climatic. REACŢIA liderilor mondiali şi a actorului Arnold Schwarzenegger

DONALD TRUMP ACORDUL DE LA PARIS. După ce Donald Trump a anunțat că SUA se vor retrage din Acordul de la Paris, care viza reducerea emisiilor de dioxid de carbon pentru a proteja mediul înconjurător, reacțiile au curs lanț, atât din partea celorlalți lideri ai lumii, cât și din partea persoanelor publice.

Pizza Evo

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că ”nu există un al doilea plan” în privinţa schimbărilor climatice şi că ”sub nicio formă” Franţa nu va negocia un acord mai puţin ambiţios după ce Donald Trump a anunţat retragerea SUA din tratatul de la Paris.

Liderii Germaniei, Franţei şi Italiei au exprimat regret în legătură cu decizia preşedintelui american, Donald Trump, de retragere a Statelor Unite din Acordul de la Paris, refuzând orice negociere a tratatului: “Acordul climatic este un element central în cooperarea ţărilor noastre, pentru combaterea eficientă şi în timp util a schimbărilor climatice. Acordul este ireversibil şi credem cu fermitate că nu poate fi renegociat”.

Elon Musk, directorul Tesla, şi Robert Iger, directorul general al companiei Walt Disney, au anunţat că vor renunţa la funcţiile lor pentru a protesta faţă de decizia preşedintelui american.

Theresa May, premierul britanic, şi-a exprimat de asemenea în cadrul unei convorbiri telefonice regretul faţă de retragea SUA din Acordul climatic de la Paris.

Arnold Schwarzenegger, fostul guvernator al statului California, a publicat un mesaj critic la adresa lui Donald Trump și a reiterat importanța ocrotirii mediului înconjurător. Clipul publicat de celebrul actor a fost presărat și cu câteva glume, care fac aluzie la rolul din seria “Terminator”, care l-a făcut pe Schwarzenegger unul dintre cei mai buni actori de filme de acțiune.

Un om nu ne poate distruge progresul. Un om nu ne poate opri revoluția pentru energie curată. Și niciun om nu se poate întoarce în timp. Doar eu pot face asta. Mesajul meu pentru tine, Donald Trump, este acesta: ca funcționar public, mai ales ca președinte, cea mai importantă responsabilitate a ta este să protejezi oamenii. 200.000 de oameni mor anual în SUA din cauza aerului poluat și jumătate din râurile noastre sunt poluate. Nu poți să stai degeaba în timp ce oamenii mor, mai ales când știi că există și alte căi prin care poți împiedica asta“.

Schwarzenegger militează pentru un viitor cu energie produsă fără a dăuna mediului înconjurător și face o paralelă cu alte momente istorice ale Statelor Unite: “Nimeni nu îi ține minte pe oamenii care i-au spus Președintelui Kennedy să nu lanseze expediția pe Lună. Ne amintim de liderii buni, cei care nu se întorc în trecut, ci aceia care privesc spre viitor”.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?