ACASA » TEATRU » Trei nominalizări şi un premiu pentru Teatrul de Stat Constanţa

Trei nominalizări şi un premiu pentru Teatrul de Stat Constanţa

TEATRU CONSTANTA. Prezenţa Teatrului de Stat Constanţa la Festivalul Internaţional de Teatru de la Oradea (FITO) a fost una de succes atât la public, cât şi în ceea ce priveşte evaluarea juriului.

Pizza Evo

Piesa „Ursul” de Anton Pavlovici Cehov, care a fost selecţionată de organizatori, a obţinut trei nominalizări şi un premiu al festivalului. Nominalizările au fost pentru Cel mai bun actor – Marius Bodochi, Cea mai bună actriţă – Dana Dumitrescu şi Cea mai bună regie – Felix Alexa (foto main dreapta).

Premiul obţinut, pentru Cea mai bună scenografie, a răsplătit creaţia Carmencitei Brojboiu (foto main stânga).

Actorii Teatrului de Stat Constanţa s-au întors de la Oradea copleşiţi de aprecierile specialiştilor, dar mai ales de reacţia călduroasă a publicului, care i-a chemat la rampă de mai multe ori şi i-a răsplătit cu aplauze entuziaste.

Actorul Marian Adochiţei, care interpretează în „Ursul” rolul servitorului Luka, a fost impresionat de Teatrul „Regina Maria” din Oradea. „Este unul dintre cele mai frumoase teatre pe care le-am văzut. Am ieșit de cinci ori la aplauze, publicul a fost fain, acustica – excelentă. Chitara lui Luka n-a sunat niciodată mai bine… M-am simțit mai bine decât acasă în acel teatru, de la cabine până la culise și scenă. E făcut să alinte actorii. M-am bucurat mult pentru Carmencita, am ieșit eu pe scenă să iau premiul pt ea, apoi i-am făcut o poză și i-am trimis-o”.

Pentru „Ursul” urmează o reprezentaţie la Constanţa, pe scena Teatrului de Stat, duminică, 8 octombrie, apoi participarea la Festivalul Internațional de Teatru TRAGOS de la Tulcea, în 9 octombrie, la Festivalul Național de Comedie de la Galați, în 13 octombrie, şi la FEST(IN) pe Bulevard, Festivalul Teatrului Nottara din capitală, în 17 octombrie.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?