ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Transportul cu autobuzele RATC este GRATUIT, însă şoferii şi casierele încasează bani de la călători!

Transportul cu autobuzele RATC este GRATUIT, însă şoferii şi casierele încasează bani de la călători!

STIRI CONSTANTA. În aceste zile, Primăria Municipiului Constanța a emis un comnicat potrivit căruia transportul în comun cu autobuzele RATC va rămâne gratuit până la ameliorarea condițiilor meteo și ale șoselelor din municipiul Constanța.

Cu toate acestea, se pare că angajaţi ai RATC, în special şoferi sau vânzătoare de la ghişee, nu au ştiut sau nu au fost informaţi despre această decizie a autorităţilor locale. Prin urmare, persoane care folosesc transportul RATC au cumpărat bilete.

Mai mulţi călători au semnalat pe Facebook o serie de situaţii în care şoferii au încasat bani de la călătorii care nu aflaseră încă despre gratuitatea din aceste zile.

“Intrebi șoferul, el îți spune “Nu știu de așa ceva!”, apoi mai intrebi la bilete, la chioșcurile de ziare și la chioșcurile speciale de bilete și doamna de acolo îți spune “Nu știu și pt azi!”.

Unii dintre oameni a întrebat soferul, dar soferul autobuzului care le-a spus ca nu exista asa ceva si ca toti trebuie sa composteze bilet!

Ieri, în autobuzul 3, şoferul lua bani de la călătorii care-i ofereau.

Alte persoane au semnalat cozi la chioşcurile de bilete şi faptul că, deşi gratuitatea pe transport încă este valabilă, casierele au încasat bani.

Doamnele de la chioșcurile RATC vând bilete, iar la întrebarea dacă transportul este gratuit, au specificat “doar azi” . Asta s-a întâmplat ieri. Mulți oameni nu știu și composteaza bilete în continuare.

Cele mai multe persoane semnalează faptul că în niciun mijloc de transport în comun al RATC sau la ghişee nu a fost lipit niciun afiş care să-i informeze direct pe călători despre gratuitatea din aceste zile.

Oficial, a doua informare a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Primăriei în ziua de 8 ianuarie şi trimisă sub formă de comunicat de presă către redacţiile locale, care au preluat şi transmis anunţul. Pe site-ul RATC au fost publicate două anunţuri (câte o propoziţie fiecare), în zilele de 6 ianuarie şi 9 ianuarie, în care călătorii sunt informaţi despre gratuitate.

Deşi în anunţul Primăriei este menţionat că “Gratuitatea pentru transportul în comun va fi prelungită până când prognoza meteorologică se va ameliora“, fără a fi specificată o zi în care măsura gratuităţii va fi anulată, cei de la RATC informează că aceasta este valabilă doar în zilele de 9 şi 10 ianuarie.

LATER EDIT:
Atât Primăria, cât şi RATC au publicat, pe 10 ianuarie, următoarea informare: În perioada 11.01 – 14.01.2017 la solicitarea municipalităţii, călătorii pot circula gratuit cu autobuzele R.A.T.C. Constanţa. În aceasta perioadă chioşcurile R.A.T.C. Constanta vor fi închise, cu excepția chioşcului din Gară care va avea program 06:00-18:00. 

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?