ACASA » CALENDAR » TOSCA, DON QUIJOTE şi concert Marian Cazacu. Iată spectacolele săptămânii la “Oleg Danovski”

În această săptămână, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” vă invită la o serie de evenimente especiale:

Vineri, 14 februarie, de la ora 18.30, va avea loc un Concert Extraordinar, susţinut de marele violoncelist, MARIN CAZACU, decorat în anul 2004 cu Ordinul Meritul cultural în grad de Cavaler. În program vor fi lucrările Uvertura “Hebridele” de Mendelssohn-Bartholdy, Adagio con variazioni pentru violoncel şi orchestră de Ottorino Respighi, Concertul în Do major pentru violoncel şi orchestră de Joseph Haydn şi Simfonia nr.36 in Do major, KV425 “Linz” de Wolfgang Amadeus Mozart. Dirijor va fi CRISTIAN BRÂNCUŞI.

Sâmbătă, 15 ferbuarie, iubitorii de operă sunt aşteptaţi în sala teatrului, la spactacolul „Tosca”, de Giacomo Puccini, începând cu ora 18.30! Soliştii care vor încânta audienţa sunt STELA SÂRBU, RĂZVAN SĂRARU în debut, ŞTEFAN IGNAT bariton, solist al Operei Naţionale Bucureşti, CONSTANTIN ACSINTE, LAURENŢIU SEVERIN, DORU IFTENE, MARIUS EFTIMIE şi MIHAELA IONESCU. Dirijor va fi RADU CIOREI.

„Tosca”, operă în trei acte, reprezintă una dintre cele mai cunoscute drame ale compozitorului Giacomo Puccini, în cadrul careia acţiunea se petrece în Roma anului 1800. Lucrarea conţine pasaje de un lirism memorabil, alături de scene de tortură, suicid, încarcerări şi dragoste neîmplinită. Tosca este o tânără îndrăgostită de un pictor renumit din Roma, care decide să adăpostească un fugar. În urma implicării altor personaje, pictorul este reţinut de poliţie, torturat şi, în cele din urmă, din cauza unui complot, ucis. Tosca se sinucide şi ea. Opera „Tosca” a fost jucată pentru prima dată, în anul 1900, soprana Hariclea Darclee, interpetând rolul tinerei Tosca.

Primul spectacol de balet din stagiunea lunii februarie, va fi pus în scenă de Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, duminică, 16 februarie, de la ora 18.30. Este vorba despre „Don Quijote” de Ludvig Minkus, un balet spectaculos, plin de culoare şi savoarea costumelor din vechea Spanie.

Aventurile lui Don Quijote, plecat în căutarea idealului său feminin, frumoasa Dulcineea, alături de scutierul său, Sancho Panza, se desfăşoară pe parcursul a patru acte. Cei doi eroi ajung în Sevilla, unde devin parte a unei poveşti de iubire, cu intrigi, urmăriri şi deznodământ fericit. Povestea lui Don quijote îl relevă pe acesta ca pe un personaj nobil, îndrăgostit de idealuri şi gata pentru fapte de vitejie, chiar dacă acestea înseamnă lupte cu morile de vânt. Scenografia baletului este una spectaculoasă, ce va transpune publicul în atmosfera de sărbătoare a oraşelor spaniole.

don quijote oleg danovski

Soliştii care vor pune în scenă baletul “Don Quijote” sunt: MIURA NOZOMI, din Japonia, ADRIAN MIHAIU, AMALIA MÎNDRUŢIU, SERGIU DAN, ANTONIU GHEORGHIU, CEZAR BUCULEI, DELIA LUCA, LAIMA COSTA, YEJI KIM, din Coreea de Sud, CECILIA URSUL şi MIHAI PÂSLARU.

Pentru detalii bilete şi locurile disponibile:
Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa
Ţel: 0241.481.460
e-mail: operacta@yahoo.com
web: www.tnobconstanta.ro
Facebook: www.facebook.com/tnobconstanta

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?