ACASA » STIRI » Muzica » Toboşarul de la IRIS, despre MINCULESCU: “E un produs al formaţiei. Îl chemăm, să cânte o piesă, două…”

nelu-dumitrescu-irisToboşarul Iris, Nelu Dumitrescu, şi Rafael, nou solist vocal al trupei, au fost miercuri invitaţii lui Cristian Hrubaru în studioul Rock FM. Invitaţii au povestit cum a ajuns Rafael în echipa Iris şi despre noul album al grupului.

Rafael a declarat că a aflat că fostul solist Iris, Cristi Minculescu are probleme de sănătate şi ar putea suferi o nouă intervenţie chirurgicală. De asemenea, Nelu Dumitrescu a afirmat că Minculescu ar putea fi invitat să cânte Ąo piesă, douăµ cu Iris dacă trupa va avea un spectacol aniversar.

“Pe Rafael l-am văzut pe Internet. Am intrat pe pagina lui fără să vreau, am zis hai să văd ce se mai întâmplă prin ţară, ce solişti vocali există în ţară, pentru că mi-am dat seama de anul trecut, din decembrie, că e ceva care scârţâie cu Toni”, a povestit Nelu. “L-am văzut pe Rafael şi mi-a plăcut mult, dar nu ştiu de ce. Avea el ceva în jurul lui, o aură”, a continuat Dumitrescu.

La rândul său, Rafael a dezvăluit faptul că i s-a împlinit un vis, atunci când i s-a propus să cânte la Iris. “Am înţeles foarte clar că Iris este o comoară naţională. Responsabilitatea este imensă. Eu am fost şi sunt fanul lor. Pentru mine este un vis. În primele luni cântam pe scenă, mai închideam ochii, îi deschideam şi vedeam că totuşi e real ce se întâmplă. Am avut o pasiune pentru această trupă din copilărie”, a povestit Rafael.

Cei doi invitaţi au declarat că lucrează la un album, care ar putea fi înregistrat în luna februarie a anului viitor şi va fi lansat la sfârşitul lui 2014. “N-aş vrea să intru în această zonă un pic mai sensibilă. Aş vrea mai mult să vorbesc cu fapte. Din fericire, trupa Iris a mers mai departe cu oricine a fost în faţă. O formaţie rock nu înseamnă doar solistul vocal, n-a însemnat niciodată doar solistul vocal. Au mai fost solişti la Iris. Îi iubesc pe toţi, îi respect pe toţi şi pentru ce au făcut, şi pentru munca pe care au lăsat-o, sacrificiul lor, sufletul pe care l-au pus aici. Este o onoare pentru mine să le duc munca mai departe şi îi iubesc pe toţi.

Deja mă implic în noile piese Iris. E o atmosferă extraordinară. E o familie adevărată. Ei sunt ca nişte copii mari, i-am descoperit abia după ce am venit lângă eiµ, a răspuns Rafael. ĄÎi doresc foarte multă sănătate lui Cristi Minculescu. Ştiu că trece, din păcate, iar printr-o perioadă puţin mai delicată. Am înţeles că urmează o nouă intervenţie chirurgicală. Mă şi rog pentru el, îi doresc tot binele din lume. Mă bucur că acum are posibilitatea să-şi trăiască visul de a avea şi o carieră solo. A fost visul lui, din câte mi-au povestit ei”, a declarat Rafael la Rock FM.

Nelu Dumitrescu a redeschis subiectul legat de o posibilă revenire a lui Minculescu în trupă.

2924“Unul dintre motivele pentru care a plecat de la Iris a fost că s-a săturat de evenimentele acestea foarte mari. Sunt foarte greoaie, foarte greu de făcut şi necesită finanţe. În general, noi banii pe care i-am găsit de la sponsori îi investeam în spectacole, nu se regăseau în buzunar la noi”, a declarat Dumitrescu.

“Cristi e un produs al formaţiei Iris. Întotdeauna a crezut că poate să facă ceva singur. Bineînţeles că poţi să faci singur, dar trebuie să faci şi proiect, să scoţi albume. El zice că de asta a plecat. Noi l-am ţinut în braţe, l-am oblojit, am avut grijă de el. Să nu mergem decât la anumite emisiuni. El era de acord să nu meargă la orice emisiune la TV. Ei, după ce a plecat de la noi a mers la orice emisiune la TV”, a continuat toboşarul.

“A plecat de două ori până acum. Prima dată când a rămas în Flacăra şi a venit Dan Bittman. Şi a mai plecat odată în 1990 în Elveţia, să cânte pe acolo. S-a întors după câteva luni. Noi aveam un solist vocal, un băiat extraordinar, care cânta în maniera lui Rafael, dar avea părinţii în America şi trebuia să plece în America. Şi tocmai atunci a sunat Cristi. M-am văzut cu el la Izvor, la metrou. Două ore am stat în picioare: cântăm, nu cântăm, ce cântăm2, şi-a amintit muzicianul.

“Ţin foarte mult la el, dar oamenii trebuie să înţeleagă că nu este vina mea. Nu l-a supărat nimeni, nu l-a deranjat nimeni. El a dorit. Să-i dea Dumnezeu sănătate!”, a mai spus el. De asemenea, în cazul unui eveniment important, Nelu Dumitrescu a precizat că îl va chema pe fostul solist al trupei să interpreteze câteva piese. “Da, îl chemăm, să cânte o piesă, două”, a spus Nelu Dumitrescu. “Chiar voi insista eu foarte mult să vină”, a afirmat şi Rafael.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?