ACASA » STIRI » Diverse » Timbrul de mediu a fost declarat ILEGAL. Noi reguli de inmatriculare si cum POTI RECUPERA BANII

Timbrul de mediu a fost declarat ILEGAL. Noi reguli de inmatriculare si cum POTI RECUPERA BANII

TAXA TIMBRU DE MEDIU INMATRICULARI. Timbrul de mediu a fost declarat ilegal, săptămâna trecută, de Curtea Europeană de Justiţie. Din acest moment, toţi proprietarii care au achitat taxa după 15 martie 2013 îşi pot cere banii înapoi în instanţă.

Pizza Evo

Vestea bună este că proprietarii îşi vor primi banii integral şi nu în tranşe, pentru că Ordonanţa guvernamentală care stipulează că statul trebuie să înapoieze sumele în rate nu se referă şi la timbrul de mediu.

Proprietarii care şi-au înmatriculat maşinile după 2013 şi au fost nevoiţi să plătească timbrul de mediu trebuie să dea în judecată Administraţia Finanţelor Publice unde au achitat suma. După terminarea procesului, banii se vor recupera integral, în termen de 45 de zile de la depunerea sentinţei definitive, la sediul Finanţelor.

Proprietarii care au început procedurile de înmatriculare, dar nu au plătit încă timbrul de mediu, au două variante de rezolvare a situaţiei. Pentru că, în acest moment, legislaţia din România nu a abrogat taxa, proprietarii trebuie fie să plătească banii şi să şi-i recupereze ulterior, fie să obţină o sentinţă judecătorească prin care statul să fie obligat să primească dosarul fără chitanţa respectivă.

Chiar dacă decizia Curţii Europene este definitivă, funcţionarii români nu au încă o lege internă care să abroge timbrul de mediu, aşadar nu pot primi dosarul decât dacă acesta conţine chitanţa sau decizia judecătorească pe numele dumneavoastră.Cea mai simplă şi rapidă metodă este aceea de a plăti timbrul de mediu. Imediat după înmatriculare, proprietarii se pot îndrepta, în instanţă, împotriva Administraţiei Finanţelor Publice. Potrivit avocaţilor, procesele durează aproximativ 6 luni, incluzând şi recursul, după care banii vor fi restituiţi.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?