ACASA » STIRI » Diverse » Ţigările MENTOLATE şi cu alte arome vor fi scoase de pe piaţă!

Ţigările MENTOLATE şi cu alte arome vor fi scoase de pe piaţă!

TIGARI AROMATE INTERZISE. Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege iniţiat de Guvern pentru transpunerea directivelor europene privind ţigările aromate în legislaţia naţională, urmând ca acestea să fie interzise la comercializare etapizat, până în anul 2019.

Pizza Evo

Proiectul de lege, adoptat de Guvern în 24 februarie, stabilește condițiile pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a celor conexe, în scopul preluării în legislația națională a reglementărilor europene și internaționale promovate pentru reducerea consumului de tutun, îndeosebi în rândul tinerilor.

Prin acest proiect se introduc noi condiții privind ingredientele utilizate în fabricarea produselor din tutun, inscripționarea și prezentarea produselor din tutun, trasabilitatea, elementele de securitate și comerțul transfrontalier la distanță cu produse din tutun și conexe.

Astfel, proiectul reglementează ingredientele ce pot fi utilizate în produsele din tutun, precum și nivelurile maxime ale emisiilor de gudron, nicotină și monoxid de carbon. Va fi interzisă punerea pe piață a țigărilor și a tutunului rulat care au o aromă caracteristică.

Produsele cu aromă caracteristică al căror volum al vânzărilor la nivelul întregii UE reprezintă 3% sau mai mult într-o anumită categorie de produse vor fi interzise din 20 mai 2020. De asemenea, va fi interzisă punerea pe piață a tuturor produselor din tutun care conțin aditivi speciali, precum vitamine, cafeină, taurină și creează astfel impresia că un produs din tutun are un efect benefic asupra sănătății sau că prezintă riscuri mai mici pentru aceasta, dar și a celor care conțin arome în capsule, filtru sau în alte caracteristici tehnice.

Noua lege presupune interzicerea ţigărilor mentolate şi a celor aromate, avertismentele mai mari pe pachetele produselor din tutun şi eliminarea posibilităţii de achiziţionare a ţigaretelor de pe internet, dar şi instituirea unor limite mult mai stricte şi în ceea ce priveşte comercializarea ţigărilor electronice sau a produselor de fumat din plante.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?