ACASA » CALENDAR » Think Green – Craciunul Eco

Evenimentul are ca scop promovarea unor alternative ecologice, specifice Crăciunului, care pot fi adoptate cu uşurinţă de către oricine doreşte să aibă un comportament prietenos cu mediul, chiar şi de sărbători. În acest context, ONG Mare Nostrum doreşte să organizeze următoarele activităţi:

  • Târg Eco-Handmade – Ediţia II

Este un târg cu expunere şi vânzare de produse handmade, care îşi propune creşterea nivelului de conştientizare, atât al populaţiei locale, cât şi al artiştilor handmade participanţi, cu privire la modul în care putem identifica noi soluţii de a fi eco în fiecare zi.

Prin intermediul acestui târg, vor fi promovate alternative, la îndemâna oricui, pentru un stil de viaţă mai prietenos cu mediul.

Artiştii handmade participanţi vor promova reutilizarea materialelor, prin transformarea lor în obiecte de artă, vor promova alegerea unor produse sustenabile şi durabile printre consumatori, dar vor arăta şi modul general în care un artist handmade poate să îşi diminueze impactul negativ asupra mediului înconjurător, prin însăşi natura activităţii sale.

De asemenea, cu fondurile obţinute în urma acestui târg, ONG Mare Nostrum va achiziţiona materiale suport (premii, materiale didactice, jocuri, broşuri etc.) pentru instituţiile de învăţământ care vor fi implicate în concursul “Şi eu colectez separat uleiul vegetal uzat!”, din anul şcolar 2011-2012.

  • Paradă de costume eco

Parada este destinată elevilor de grădiniţă şi şcoală generală. Astfel, vor exista 3 categorii: grădiniţă, ciclu primar, gimnaziu. La fiecare categorie, vor fi alese 2 dintre cele mai bune costume eco participante, sub forma titlurilor de “Miss Crăciuniţa” şi “Mister Crăciun”.

  • Momente artistice

Pentru cei aflaţi la eveniment, vom oferi momente artistice, constând atât în poezii şi colinde cu teme eco, susţinute de instituţiile de învăţământ constănţene, dar şi într-un concert de muzică folk, susţinut de tinerii artişti constănţeni din trupa “Poze cu Sunet”.

  • Scenete eco

Această activitate este adresată elevilor de liceu, care vor realiza scenete pe teme care ţin atât de sărbătorile de iarnă, cât şi de protejarea mediului înconjurător. Cea mai reuşită scenetă va fi premiată. Criteriile de care se va ţine cont în alegerea scenetei câştigătoare: originalitate, impact, mesajul transmis, încadrarea în temele date (probleme de mediu şi sărbătorile de iarnă; pentru un mai mare succes, recomandăm combinarea celor două teme). Concursul va avea două secţiuni: gimnaziu şi liceu. Va exista câte un premiu la fiecare secţiune.

Programul pe care îl propunem:

Sâmbătă, 10 decembrie

11:00 – 19:00 – Târg Eco-Handmade

16:00 – 17:30 – Paradă de costume eco

17:30 – 18:30 – Momente artistice

Duminică, 11 decembrie

11:00 – 19:00 – Târg Eco-Handmade

16:00 – 17:30 – Scenete eco

17:30 – 18:30 – Momente artistice

19:00 – 20:00 – Concert de muzică folk, susţinut de trupa “Poze cu Sunet”

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?