ACASA » TEATRU » Teatrul de pe Lipscani. “PASAREA MAIASTRA”, la Casa de Cultura

Teatrul de pe Lipscani. “PASAREA MAIASTRA”, la Casa de Cultura

TEATRU CONSTANTA. Unul dintre cele mai cunoscute si apreciate teatre din Capitala ajunge si la Constanta. Teatrul de pe Lipscani prezinta la Constanta piesa “PASAREA MAIASTRA“, cu Adriana Trandafir in rolul Mariei Tanase!

In Franta a fost Edith Piaf, portughezii o au pe Amalia Rodrigues. Mandria romanilor se numeste Maria Tănase (1913-1963). Vocea ei grava, profunda, a ramas de neuitat. Oameni simpli si personalitati proeminente, contemporanii ei, au vazut in aceasta cantareata inimitabilă iesita din popor, o adevarata regina a cantului folcloric autentic.

Teatrul de pe Lipscani va invita sa deschideti portile timpului si sa pasiti prin ele alaturi de Adriana Trandafir in acest spectacol memorabil, ce a facut istorie, inca de la premiera sa din 1988, de la Teatrul Odeon. Peste ani, Maria Tanase, Adriana Trandafir si spectacolul “Pasarea maiastra – Maria Tanase” si-au pastrat tineretea, prospetimea si unicitatea in tabloul cultural romanesc.

“…jocul actritei cu nume de floare, nerv, glas si reflectii presarate intre taceri, impune prin naturalete, farmec, distinctie, intelegere in interior a unui destin care a trecut peste praguri si vami, spre a razbate…” (George Chirila)

“…in raza recitalurilor exponentiale se inscrie Pasarea Maiastra, de la Teatrul Odeon, reintanlnirea cu unica Adriana Trandafir, temperament eruptiv, colorit curcubeic, in complexele stari intruchipate. Surasul si lacrima, adancul teluric si poezia diafana sunt placate pe o cuceritoare sensibilitate, pe autenticitate si adevar. Adriana Trandafir, magnifica Pasare Maiastra a teatrului românesc…” (Ion Tobosaru)

MIERCURI, 18 NOIEMBRIE, ORA 19.00 la Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta
Pret bilet 40 lei

Program bilete: 8.00 – 17.00
Info: 0241 699 066

Biletele pot fi cumparate si de pe bilete.ro. Click AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?