ACASA » CALENDAR » TEATRU: PROFESIUNEA DOAMNEI WARREN

PROFESIUNEA DOAMNEI  WARREN de George Bernard Shaw, o comedie neplacuta – asa cum a fost catalogata de autor, un text scandalos – asa cum a fost vazut la premiera de “evlaviosii’ contemporani, o piesa importanta – asa cum a intrat in istorie. Miza spectacolului montat de Claudiu Istodor este intalnirea dintre rolurile create de cunoscutul dramaturg irlandez si o echipa de actori pe  masura. Premiera absoluta a avut loc la Londra in 1902, iscand controverse si critici virulente datorita subiectului considerat prea indraznet. In Romania, istoria montarilor celebre cu aceasta piesa incepe in 1929, cu Lucia Sturza Bulandra in rolul principal si continua, chiar pe scena Teatrului Mic, in 1945 cu Maria Filotti si, in 1974, cu Olga Tudorache.

Actiunea se desfasoara in jurul relatiei dintre doamna Kitty Warren (Maia Morgenstern), administratora unor afaceri nu tocmai curate – “o femeie agreabila, prezentabila, vulgara si destul de batrana”, asa cum ne-o prezinta autorul – si fiica ei, Vivie (Ilinca Manolache) – proaspat absolventa de matematica la Cambridge. Fata afla adevarul despre mama pe care abia daca o cunoscuse pana atunci. Si nu e tocmai un adevar usor de acceptat, mai ales cand in jur exista Sir George Crofts (Dan Condurache), dornic sa puna paie pe foc, Frank (Tudor Aaron Istodor) care isi urmareste propriul interes, reverendul Gardner (Sorin Medeleni) cu un trecut destul de incert si visatorul Praed (Radu Gheorghe), un ultim romantic cu mintea la frumusetile Venetiei si Veronei.

Avand ca atuuri umorul acid si intuitia abila Shaw le pune pe mama si fiica in ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia si decadenta asa-numitei societati de bon ton. Cunoscutul actor al Teatrului Mic Claudiu Istodor debuteaza in rolul de regizor pentru a ne spune o poveste despre ciocnirea dintre doua lumi. Exista învingatori? Cine are de castigat? Si mai ales: e sufletul marfa de vanzare, cu pret, gramaje si ambalaj?

Regia: Claudiu Istodor

Distributia: MAIA MORGENSTERN, ILINCA MANOLACHE, DAN CONDURACHE, TUDOAR AARON ISTODOR, SORIN MEDELENI, RADU GHEORGHE

Piesa are loc marti, 29 mai, ora 20.00 la Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta. Pretul unui bilet este 80 de lei.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?