ACASA » TEATRU » Teatru în Tăbăcărie! VIAŢA ŞI PĂTIMIRILE LUI OVIDIUS PUBLIUS NASO

Teatru în Tăbăcărie! VIAŢA ŞI PĂTIMIRILE LUI OVIDIUS PUBLIUS NASO

TEATRU CONSTANTA. Sunteţi invitaţi o nouă repunere în scenă a spectacolului “Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso“! Luni, 28 august de la ora 20.30 în parcul Tăbăcărie, zona Amfiteatru.

Accesul este gratuit!

Spectacolul se adresează publicului larg pe o scenă neconvențională în aer liber. Distribuția este alcătuită din studenți, absolvenți și profesori ai Facultătii de Arte din cadrul Universitătii “Ovidius” Constanța care este partener principal în cadrul proiectului Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate OVIDIUS.

Festivalul continuă cu seria de activităti culturale, până pe 30 septembrie, și spectacolul de teatru “Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso”, scris şi adaptat de Paul Miron, ce a fost lansat în premieră pe 25 august. La premiera spectacolului, au fost prezente peste 400 de persoane! Comedia a fost foarte bine primită de public care s-a amuzat copios şi a apreciat interpretarea actorilor.

La premiera spectacolului, Afiteatrul din parcul Tăbăcărie a fost neîncăpător!

La premiera spectacolului, Afiteatrul din parcul Tăbăcărie a fost neîncăpător!

Spectacolul presupune o desfăsurare complexă de forțe artistice capabilă să reunească diferite arte ale spectacolului, care împreună să pună în evidentă valoarea reprezentației teatrale. Sincretismul acestui spectacol va cuprinde o operă de creație muzicală, originală, pusă în valoare de instrumentiști ce vor cânta live în spectacol, actori și dansatori.

Piesa redă atât atmosfera Romei antice, cât și a Tomisului de acum 2.000 de ani. Prin text, muzică, costume și imagini scenografice, vom reînvia lumea antică a acelui început de lume.

Alegând ca locație un spațiu în aer liber, respectiv un amfiteatru, care să reprezinte vechile arene romane, loc de desfăsurare al manifestărilor artistice, vom căuta să aducem în față publicului atât spațiul latin cât și spațiul pontului Euxin.

Decorurile unice şi efectele de lumini au făcut deliciul publicului.

Decorurile unice şi efectele de lumini au făcut deliciul publicului.

Spectacolul, prin concept, caută să releve că problematica lumii lui Ovidius este valabilă și astăzi, în contemporaneitate, diferența fiind făcută doar de forma în care este prezentată. Spectacolul își propune să amuze, să emoționeze, să stârnească interesul pentru cunoașterea lumii.

Distribuție:
Radu Niculescu, Geo Dobre, Andu Axente, Clara Ghiuvelechian, Daniela Vitcu, Dana Cojan, Inga Marcu, Emanuel Cristoiu, Andi Cantaragiu, Daniela Cristoiu, Arina Cojocaru, Loredana Adăscăliței, Ionuț Dulgheriu, Alexandru Medveghi, Paul Sichigea, Iulian Marinescu, Vlad Fiu, Nicolas Teodorescu, Mădălin Chilă, Mircea Siromașenco, Victor Ignat, Mirabela Moroșanu, Alice Safta, Otilia Nicoară, Mădălina Cîșlariu, Iuliana Melnic, Oana Gheorghiță, Larisa Zazzeron, Catinca Hanțiu.

Regia: Aurel Palade

Coregrafia: Stela Cocârlea
Compozitor: Alexandru Neș
Pregătire muzicală: Inga Postolache
Scenograf: Elena Cozlovski
Costume: Maria Dore

Instrumentiștii: Vitalie Postolache – Flaut, Natalia Gribinic – Pian, George Păun – Tobe.

Festivalul Mondial de Arte şi Interculturalitate Ovidius” este realizat de ASOCIAȚIA ECSIA SOCIAL ORG în parteneriat cu Universitatea ”Ovidius” din Constanța, Primăria Oraşului Sulmona, perpetuând astfel o bună tradiţie a colaborării dintre cele două oraşe, Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, Associazione Culturale ”Giostra Cavallereasca di Sulmona” și Teatrul pentru Copii și Tineret ”Căluțul de Mare”, ASOCIAȚIA „ARTIȘTI DOBROGENI” Constanţa.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?