ACASA » TEATRU » Teatru IDOLUL ŞI ION ANAPODA. Cu Dan Puric, la Casa de Cultură

Teatru IDOLUL ŞI ION ANAPODA. Cu Dan Puric, la Casa de Cultură

TEATRU CONSTANTA. Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti îl prezintă pe îndrăgitul actor Dan Puric în comedia „Idolul și Ion Anapoda”, pusă în scenă de Ion Cojar după un text semnat de G.M. Zamfirescu, unul dintre cei mai importanți dramaturgi români din perioada interbelică.

Pizza Evo

O comedie amară despre căutarea fericirii, o temă actuală și universal valabilă, chiar dacă acțiunea se petrece „în alte timpuri”. În căutarea sufletului pereche, a fericirii și a înțelegerii, eroul principal al piesei, Ion Anapoda, întruchipat de către Dan Puric, dă dovadă de iubire, generozitate și încredere în valorile morale.

Astfel, el pare “anapoda” intr-o lume in care termeni precum prietenia, dialogul sau devotamentul si-au pierdut incarcatura reala. Prin urmare, barbatul va trai drama izolarii si ignorarii de catre ceilalti. Textul dupa care este montat acest spectacol este mai putin cunoscut publicului, insa valoros.

Este un fel de «Pygmalion» al lui George Bernard Shaw, in dimensiune romaneasca. Este teatru, in cel mai frumos sens clasic, care strange in sine armonie, echilibru si face bine publicului“, considera Dan Puric.

idolul-anapodaSi prin acest rol, chiar daca acesta se regaseste intr-o montare clasica, Dan Puric demonstreaza ca este un „magician veritabil”, care scoate la iveala, prin harul sau, noi scanteieri de inteligenta, haz si originalitate.

Pe scena vor urca, de asemenea, actorii: Ileana Stana Ionescu, Ileana Olteanu/Cesonia Postelnicu, Irina Cojar, Silviu Biris, Alexandru Hasnas, Afrodita Androne/Erika Baiesu.

Vineri, 26 februarie, ora 19:00, la Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta

Pret bilet : 100 lei ; 80 lei

Biletele pot fi cumpărate și online AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?