ACASA » CALENDAR » TEATRU: Femeia care si-a pierdut jartierele (Premiera)

Teatru de Comedie prezinta, in premiera la Constanta, piesa de teatru Femeia care si-a pierdut jartierele. Pisa este scrisa de Eugène Labiche si are o distributie de exceptie: Horatiu Malaele, George Mihaita, Mihaela Teleoaca/Dorina Chiriac.

Silviu Purcarete “distileaza” comicul bulevardier al lui Labiche printr-o scenografie fantomatica si miscatoare, cu dulapuri care se deplaseaza singure, sugerand inconsistenta valorilor burgheze de la mijlocul secolului al XIX-lea (dar si a celor contemporane, in care casatoria a devenit o simpla tranzactie). Comicul clasic capata perspective suprarealiste, mergand pana la absurd (de exemplu, candelabrul care coboara pentru ca Gaspard sa poata agata jartiera, mana acestuia care ramane prinsa in usa dulapului si dupa ce el iese din dulap etc.).

Piesa, in varianta regizorala a lui Purcarete, s-a jucat cu mare succes in Franta, la Limoge, in urma cu 12 ani. Horatiu Malaele, care se afla si atunci in  distributie, si-a sustinut rolul in limba franceza. Pe langa Malaele, a mai fost pastrat, in actuala montare de la Teatrul de Comedie, si vechiul mobilier.

Comedia are loc joi, 24 mai, de la ora 20.00. Pretul unui bilet este 80 de lei.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?