ACASA » CALENDAR » TEATRU: „Desculţ în parc” la Teatrul de Stat Constanța

AFISTeatrului de Stat Constanţa pune în scenă o comedie bulevardieră a lui Neil Simon, „Desculţ în parc”, în cheia regizorală a lui Liviu Manolache. Piesa de teatru va avea loc duminică, 7 aprilie, de la ora 19.00

Pizza Evo

Versiunea constănţeană a piesei, care a stat şi la baza celebrei ecranizări din 1967, cu Robert Redford şi Jane Fonda în rolurile principale, a avut premiera pe 3 februarie anul curent. Idee inspirată a regizorului şi actorului Liviu Manolache, această punere în scenă a instaurat în sala de spectacole bunădispoziţia generală şi a ridicat publicul în picioare, care a răsplătit din plin cu aplauze excepţionala partitură a lui Neil Simon, ce le dă actorilor şansa de a crea momente cu adevărat savuroase.

Căsătoriţi de numai şase zile, cei doi tineri protagonişti încearcă să îşi armonizeze personalităţile la viaţa de cuplu, în dorinţa de a-şi construi o viaţă împreună. Comicul de limbaj şi de situaţie rezultă din confictele iminente care apar în tânărul cuplu, generate de firile diferite ale celor doi şi care, în cel mai scurt timp, duc până în pragul divorţului. Dialogurile sunt savuroase, replicile dinamice şi pline de umor. Comicul este accentuat şi de faptul că apartamentul închiriat de tineri se află la mansarda unui imobil fără lift, iar personajele îşi pierd suflarea până să ajungă în acest spaţiu care pare să nu promită nimic bun… Minuscul, fără încălzire şi fără mobilă, cu o cămară folosită drept dormitor: scenografia spectacolului în două acte, cu o durată de aprox. două ore, este realizată de Eugenia Jianu.

Distribuţia: Florina Stănculeţ, Tani Ştefu, Nina Udrescu, Liviu Manolache, Gelu Ciobanu

Pretul biletelor: 30 lei

 

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?