ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Taxa pe LINISTE a lui Mazare, ANULATA de Tribunalul Constanta!

Taxa pe LINISTE a lui Mazare, ANULATA de Tribunalul Constanta!

TAXA LINISTE CONSTANTA. Tribunalul Constanta a anulat, in prima instanta, plata controversatei “taxe de liniste“, ce ar fi trebuit folosita “pentru cresterea gradului de liniste si siguranta in derularea activitatilor economice din Constanta, Mamaia si Sat Vacanta”, transmite adevarul.ro

Pizza Evo

Instanta de Contencios Administrativ si Fiscal a admis luni cererea de chemare in judecata formulata de catre Asociatia „Constanta ia atitudine“ in contradictoriu cu Consiliul Local Constanta si a anulat in parte Anexa 5 „Alte taxe administrate de serviciul public de impozite, taxe şi alte venituri ale bugetului local” din Hotararea Consiliului Local Constanta nr. 246/18.12.2014 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2015 in ceea ce priveste “Taxa pentru cresterea gradului de liniste si siguranta in derularea activitatilor economice in Constanta, Mamaia si Sat Vacanta”.

Serviciul Public de Taxe si Impozite din cadrul Primariei Constanta a precizat ca la nivelul anului 2014 a fost incasata suma de 6.611.826 de lei. Taxa a fost introdusa in 2009. Hotararea nu este definitiva.

Presedintele Asociatiei Constanta Ia Atitudine, Andrei Popescu, saluta  decizia instantei. “Peste 7.000 de persoane au votat pentru desfiintarea acestei taxe si ma bucur ca instanta a validat demersul nostru. Traim inca intr-o Constanta controlata de oamenii lui Mazare, un oras in care s-au inventat unele dintre cele mai bizare taxe speciale din România.

Hotararea Tribunalului Constanta este un pas spre normalitate. De asemenea, fac un apel catre Consiliul Local Constanta sa isi reconsidere atitutinea fata de perceperea acestei taxe si in anul 2016 pentru a preintampina in acest context alte litigii“, a spus Andrei Popescu.

Banii colectati de pe urma taxei ar trebui sa fie utilizata „pentru paza unor bunuri publice, pentru prevenirea si combaterea infractiunilor si a faptelor ilicite, antisociale, manifestate prin cersetorie, furturi, talharie si prostitutie, pentru combaterea comertului stradal neorganizat, prevenirea depunerilor de moloz si gunoi menajer si pentru prevenirea lipirii de afise pe fatadele cladirilor, stalpi si copaci“.

Cu toate acestea, orasul Constanta si statiunea Mamaia au fost pline de cersetori si de prostituate, iar agentii economici erau calcati de hoti periodic. In ultima sedinta de Consiliu Local s-a decis eliminarea taxei pentru cresterea gradului de liniste pentru sediile/punctele de lucru ale contribuabililor situate in incinta Port Constanta.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?