ACASA » ALTE EVENIMENTE » Târg de carte GAUDEAMUS LITORAL, în Piaţeta Perla din Mamaia

Târg de carte GAUDEAMUS LITORAL, în Piaţeta Perla din Mamaia

TÂRG DE CARTE CONSTANTA. Gaudeamus, cel mai longeviv și mai îndrăgit târg de carte din România de peste douăzeci de ani, a ajuns acum la ediția cu numărul 100!

Pizza Evo

Zeci de evenimente editoriale și muzicale oferite de Radio România, numeroase concursuri derulate în incintă, pe posturile de radio și online și o ofertă de carte atractivă și generoasă sunt doar câteva dintre motivele pentru care cititorii aflați în vacanță la malul mării sunt așteptați la Târgul GAUDEAMUS Litoral, ediția a IX-a.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 12 – 16 august în Piațeta Perla din Mamaia. Zilnic, între orele 15.00 şi 23.00, o mare de cărți îi așteaptă pe turişti şi pe constănţenii iubitori de carte pentru o doză estivală de cultură.

În această vară se împlinesc și 50 de ani de la inaugurarea Radio Vacanța, postul de radio emblemă pentru Litoralul românesc timp de zeci de ani. Dubla aniversare va fi marcată printr-o serie de concerte susțiute în premieră la Gaudeamus Litoral de orchestrele Radio România, pe scena amenajată în Piațeta Perla.

Trei seri, trei orchestre, mai multe genuri muzicale  și un mix cultural (carte și muzică) atractiv și accesibil, prezentat la cele mai înalte standarde.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc sâmbătă, 12 august, la ora 17.00.

De asemenea, expoziția aniversară va reuni 100 de fotografii de la cele 99 de ediții care au avut loc în întreaga țară de-a lungul timpului! Un memento fotografic care reunește momente emoționante sau amuzante, porterete de scriitori îndrăgiți sau „simpli‟ pasionați de carte, în care, dacă sunteți vizitatori fideli, poate veți avea surpriza să vă regăsiți!

Cu prilejul târgului, vor fi reluate şi câteva proiecte tradiţionale, iniţiate şi derulate de Radio România: campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” şi Poliţia GAUDEAMUS. Nu vor lipsi nici Tombola GAUDEAMUS derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului sau concursul Miss Lectura adresat celor mai frumoase vizitatoare.

Premiile Tombolei Gaudeamus vor consta în suma de 500 de lei, oferită de Asociația Lions Balkanica și într-un zbor de 30 de minute desupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla – pe care câştigătorul îl poate filma şi/sau fotografia – oferit de Regional Air Services.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?