ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Sute de nereguli descoperite de ISU Dobrogea in bisericile din Constanta!

Sute de nereguli descoperite de ISU Dobrogea in bisericile din Constanta!

VERIFICARI BISERICI CONSTANTA ISU. Desi intr-un raport publicat de Secretariatul de Stat pentru Culte nu apare nicio biserica sau lacas de cult din Constanta ca avand probleme in respectarea normelor de siguranta impotriva incendiilor, ISU Dobrogea informeaza ca au fost gasite peste 200 de deficiente si au fost date cam tot atatea sanctiuni.

Ca urmare a tragediei de la clubul Colectiv din Bucuresti, angajatii ISU au inasprit verificarile privind autorizatiile pentru securitatea la incendiu, iar lacasele de cult nu au fost excluse de pe lista controalelor, transmite cugetliber.ro

Potrivit reprezentantilor ISU Dobrogea, de la inceputul anului si pana in prezent au fost efectuate 65 de controale, fiind verificate 58 de unitati de cult ortodox, patru manastiri de cult ortodox, o unitate de cult musulman si două unitati de cult catolic. Cam putine in raport cu cele 242 de unitati de cult, respectiv 187 clasice, dintre care 42 in municipiul Constanta si 57 misionare. De asemenea, in judet sunt 36 de manastiri si schituri.

Cei de la ISU au descoperit 232 de deficiente si au dat 221 de sanctiuni, respectiv doua amenzi in valoare de 1.000 de lei si 219 avertismente. De asemenea, pe parcursul cercetarilor au fost descoperite patru lacasuri de cult care nu aveau autorizatie de securitate la incendiu. NICIUNA dintre acestea nu apare in raportul publicat de Secretariatul de Stat pentru Culte!

Citeste articolul complet AICI

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?