ACASA » ALTE EVENIMENTE » Sute de baloane vor fi lansate pe cerul Constanței de copiii cu autism

Sute de baloane vor fi lansate pe cerul Constanței de copiii cu autism

COPII AUTISM CONSTANTA. Cu ocazia Zilei Mondiale de Conștientizare a Autismului, câteva sute de baloane vor fi lansate din parcul Tăbăcărie de către zeci de copii din Constanța care suferă de această afecțiune.

Evenimentele se vor desfășura, joi, 5 aprilie, de la ora 10.00, și vor începe în curtea Centrului de Zi pentru Copiii cu Autism aparținând DGASPC Constanța, din strada Horia Agarici nr. 5, în spatele liceului Decebal.

Festivitățile vor debuta cu o scurtă prezentare a semnificației acestei zile și o prezentare a centrului. Vor continua cu un moment spectaculos de dresaj canin după care copiii vor avea timp să se joace cu patrupedele.

În jurul orei 10.30, se va pleca spre parcul Tăbăcărie, unde vor fi lansate 300 de baloane albastre (culoarea simbolică la nivel internațional pentru conștientizarea autismului) și se va face sport.

La nivelul județului Constanța se află în evidențe 414 copii cu afecțiuni din spectrul autist, cu certificat de handicap. La Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism – inaugurat în anul 2009 cu finanțare de la Consiliul Județean Constanța – fac terapie 42 de copii cu vârste de la 3 la 9 ani.

Centrul este deservit de 6 psihologi, 5 psihopedagogi, 3 logopezi. Aici, copiii fac terapii cognitiv-comportamentale, terapii de comunicare, logopedie, terapia prin artă, ludoterapie, ergoterapie; există servicii de consiliere de grup pentru părinți.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?