ACASA » ALTE EVENIMENTE » Super-expozitie la Constanta. Lucrarile lui SALVADOR DALI, la Muzeul de Arta!

Super-expozitie la Constanta. Lucrarile lui SALVADOR DALI, la Muzeul de Arta!

EXPOZITII CONSTANTA SALVADOR DALI. Muzeul de Arta Constanta va gazdui pentru prima data lucrarile unuia dintre cei mai apreciati pictori la nivel mondial: Salvador Dali! Publicul larg din Constanta va avea o ocazie unica de a vizita expozitia “Biblia Sacra“.

Expozitia va cuprinde lucrari de litografie si grafica ale celebrului artist spaniol, inspirate din Sfanta Scriptură si va ajunge la Constanta chiar in Saptamana patimilor.

Pretioasa colectie ce va fi adusa la Constanta apartine germanului Thomas Emmlerling, un cunoscut manager de arta, specializat pe grafica moderna.

Litografiile lui Salvador Dali din seria “Biblia Sacra” au fost create intre 1963 – 1964, iar in Romania au poposit deja in mai multe muzee si biserici din Transilvania.

daliExpozitia va putea fi vizitata pe perioada 27 aprilie – 14 iunie.

Natura excentrică și neîncetata autopromovare au făcut din Salvador Dali cel mai ieșit din comun reprezentant al mișcării suprarealiste. Savura curtarea maselor, iubea crearea de senzații și mai ales de controverse. ”În comparație cu Velázquez, sunt nimic, dar în comparație cu pictorii contemporani, sunt cel mai mare geniu al lumii moderne”, spunea Dalí în 1960.

“Inteligența fără ambiție este o pasăre fără aripi.” (Dalí)

“Dacă vei juca rolul unui geniu, vei deveni unul”. (Dalí)

“Există întotdeauna două feluri de pictori: cei care depășeșc limita și cei care știu cum să se apropie de aceste granițe cu respect și răbdare, fără să le încalce însă”. (Dalí)

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?