ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Scandal la dezbaterea pe tema maidanezilor din Constanta. Alesii locali, ABSENTI la dezbatere!

Scandal la dezbaterea pe tema maidanezilor din Constanta. Alesii locali, ABSENTI la dezbatere!

DEZBATERE MAIDANEZI CONSTANTA. Administratia locala a organizat vineri, 13 februarie, o dezbatere publica pe tema gestionarii cainilor fara stapan din Constanta. Primaria a renuntat la serviciul firmei “Puppy Vet“, cea care pana la inceputul lunii februarie s-a ocupat de ecarisajul cainilor fara stapan din Constanta, problema fiind acum gestionata in mod direct de catre administratia locala, cu ajutorul voluntarilor, transmite cugetliber.ro

Pizza Evo

Din partea societatii civile au participat aproximativ 60 de persoane, iubitori ai animalelor si membri ai Coalitiei ONG-urilor din Constanta. Din pacate, dezinteresul administratiei locale fata de o problema reala a comunitatii a iesit la suprafata din nou. Primarul interimar Decebal Fagadau nu a fost prezent la dezbatere, motivand ca este ocupat cu alte probleme ale municipalitatii. Nici viceprimarul Costin Rasauteanu nu si-a facut aparitia si nici macar un consilier local nu a fost curios sa asiste la dezbatere.

Astfel, administratia locala a fost reprezentata de purtatorul de cuvant al Primariei, Liviu Tramudana, sefa Serviciului Dotari Urbane, Ecarisaj, Deratizare si Dezinsectie, Cristina Itoafa, si directorul executiv al Directiei Servicii Publice, Madalina Vascu Laciu.

Reprezentantilor primariei li s-a evidentiat si reprosat faptul ca regulamentul si proiectul de hotarare nu respecta legislatia in vigoare. Luati prin surprindere si total pe dinafara cu legislatia, cei trei functionari publici nu au reusit sa calmeze spiritele, iar discutiile au degenerat.

Administratia locala a fost acuzata ca nu face diferenta dintre serviciul de ecarisare si serviciul de gestionare a cainilor fara stapan, primul referindu-se la cadavrele animalelor, iar cel de-al doilea, la gestionarea cainilor maidanezi, fiecare dintre cele doua servicii avand nevoie de autorizatii si suporturi logistice diferite.

Mircea Serbanoiu, presedintele Federatiei Romane pentru Protectia Animalelor, a contestat mai multe probleme care ar exista in proiectul prezentat de Primarie, privind soarta cainilor fara stapani. “Nu cunoasteti legea, dar intentionati sa faceti acest proiect de hotarare, pe care ulterior o sa il bagati sub nasul consilierilor locali, care, oricum, habar nu au ce voteaza, ei doar ridica mana. Proiectul dumneavoastra nu tine cont de legislatia interna si internationala. Faceţi niste incalcari legislative“, le-a spus acesta reprezentantilor primariei.

Serbanoiu a solicitat ca acest proiect sa nu ajunga in sedinţa Consiliului Local pentru a fi votat de consilieri. “Daca proiectul va fi votat asa cum este acum, va spun ca va dam in judecata“, a precizat Mircea Serbanoiu.

Citeste articolul complet AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?