ACASA » STIRI » Ştii ce se întâmplă atunci când dai LIKE unei pagini de Facebook?

Facebook-likeOdată cu creşterea numărului persoanelor care au acces la internet, riscul de a dezvălui informaţii confidenţiale, chiar şi involutar, s-a mărit direct proporţional.

Pizza Evo

Jennifer Golbeck, specialist în social media, a explicat că în funcţie de activitatea pe care oamenii o au pe reţelele de socializare, se pot afla detalii despre vieţile lor care, la prima vedere, par a fi secrete.

Împreuna cu colegii săi de la Universitatea din Maryland, Jennifer Golbeck a dezvoltat mecanisme prin care se pot estima specificaţii precum preferinţele politice, orientarea sexuală, religia, vârsta sau gradul de inteligenţă în funcţie de activitatea de pe reţelele de socializare.

Specialista a oferit exemplu unei liceene de 15 ani care, cu două săptamani înainte de a le spune părinţilor că este însărciantă, a primit de la o companie specializată mai multe promoţii şi reclame despre obiecte necesare în timpul sarcinii, dar şi despre creşterea copilului. S-a dovedit că respectiva companie, care avea acces la istoricul de cumpărături, dar şi la activitatea fetei de pe reţelele de socializare a observat că tânăra a devenit interesată de informaţii utile pentru femeile gravide şi în urma unei cercetări a ajuns la concluzia că fata ar fi însarcinata, lucru care s-a dovedit a fi adevarat.

Golbeck a explicat că atunci când o persoană dă like la o anumită pagina de Facebook, respectiva acţiune oferă o mulţime de informaţii despre utilizator şi a tras un semnal de alarmă despre violarea intimităţii cu sau fără voia noastră, în funcţie de cât de permisivi suntem în a oferi informaţii despre noi.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?