ACASA » TOATE CATEGORIILE » Statul ofera TEREN GRATUIT tinerilor care vor sa-si construiasca o casa

Statul ofera TEREN GRATUIT tinerilor care vor sa-si construiasca o casa

TEREN GRATUIT CASA. Daca aveti intre 18 si 35 de ani, puteti solicita primariilor din mediu rural de care apartineti atribuirea gratuita a unei suprafete de teren de pana la 1.000 mp, pe care puteti construi o locuinta proprietate personala.

Pizza Evo

Acest lucru este posibil dupa ce un act normativ in acest sens a fost publicat in Monitorul Oficial a intrat in vigoare inca din 22 decembrie 2013, meritand sa fie cunoscut de cat mai mulți posibili beneficiari!

Prin Legea nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala a fost reglementat regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu varsta de pana la 35 de ani, a unui teren aflat in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinte proprietate personala.

Actul normativ stabileste ca suprafetele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala pot fi cuprinse intre 250 mp si 1.000 mp in comune si satele apartinatoare unitatilor administrativ-teritoriale. Pana in 2013, limita maxima a fost de 500 mp.

Mai precis, prevederile legale stipuleaza urmatoarele: “Suprafetele de teren care pot fi atribuite tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala, potrivit prevederilor art. 1, vor fi cuprinse intre 150 m2 si 300 m2 in municipii si sectoarele municipiului București, intre 250 m2 si 400 m2 in orase si intre 250 m2 si 1.000 m2 in comune si satele apartinatoare unitatilor administrativ-teritoriale“.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?