ACASA » TEATRU » Spectacolele din acest weekend, la Teatrul de Stat Constanța

Spectacolele din acest weekend, la Teatrul de Stat Constanța

TEATRU CONSTANȚA. În acest weekend, Teatrul de Stat Constanța prezintă trei piese de succes, ce vor aduce în fața publicului regia și prestațiile de excepție ale actorilor constănțeni.

Pizza Evo

De Paști, vineri, 30 martie, de la ora 19.00

Scrisă și tradusă de Zoltan Schapira, după celebrul dramaturg suedez, August Strindberg, piesa “De Paşti- Saptamana Patimilor”, Strindberg este de partea celui slab, dând speranţe pentru viitor, ne îndeamnă la iertare, pace şi înţelegere, fapte prin care omul se purifică, iar societatea poate deveni mai bună.

Piesa “De Paşti” – titlul original PÅSK- este bazată pe un moment din viaţa lui Hristos. Simbolurile preluate din Biblie nu se traduc ad litteram, se caută echivalentul lor din tradiţia ortodoxă, cum este în cazul nostru. Pe de altă parte, unele expresii nu se regăsesc în limba română, iar în această situaţie cauţi o expresie echivalentă care să păstreze înţelesul, subtilităţile, sentimentul, ritmul şi multiplele planuri ale acţiunii.

ACTORI: Maria Lupu, Adrian Dumitrescu, Ana Maria Stefan, Laura Iordan Adrian, Razvan Banut, Dorel Visan, Mihai Sorin Vasilescu

Jurnal de România, sâmbătă 31 martie, de la ora 19.00

Spectacolul „Jurnal de Romania. Constanta”, realizat de regizoarea Carmen Lidia Vidu, are sase protagoniste, sase actrite care, de aceasta data, se joaca pe ele insele. Femeile inteleg cel mai bine rostul oglinzii, care coincide cu rostul unei autentice pagini de jurnal. Pentru femeie, a avea o oglinda inseamna a avea mereu curiozitatea de a-si cauta /controla/masura identitatea. O curiozitate ce nu poate fi despartita de nevoia de a REFLECTA la cum arati, ce se intampla cu tine/ce esti si ce poti deveni. Ma oglindesc, deci gandesc. Ma oglindesc, deci povestesc.

ACTORI: Mirela Pana, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Laura Iordan Adrian, Alina Mantu, Florina Stanculet

Testosteron, duminică, 1 aprilie, de la ora 19.00

Comedia – cult „Testosteron” a avut un mare suces, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc.
În 2007 piesa a fost ecranizată cu mare succes, având circa 1,4 milioane de spectatori. Filmele regizate și produse de Saramonowicz au totalizat 4,6 milioane de spectatori, circa un sfert din numărul total de bilete vândute în Polonia în ultima perioadă. TRAIAN ŞOIMU, REGIZOR: “Este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înţelegi care ţi-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înţeleagă până mor.

Nerecomandat minorilor, limbaj licenţios.Comedia – cult „Testosteron” a avut un mare suces, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc.

ACTORI: Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu.

Programul agentiei de bilete:
Luni, joi, vineri, sâmbătă, duminică: 11:00 – 19:00
Contact: 0241.488.247 / 0371.442.592

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?