ACASA » PROMO » Spectacol gradios la Constanța! ZORBA, pe scena TNOB “Oleg Danovski”

Spectacol gradios la Constanța! ZORBA, pe scena TNOB “Oleg Danovski”

SPECTACOLE CONSTANTA. Constănțenii sunt invitați la unul dintre cele mai populare spectacole de balet din întreaga lume: ZORBA, după romanul “Zorba Grecul“, de Nikos Kazantzakis, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”.

Spectacolul de la Constanța, o producție a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, este o capodoperă muzicală și coregrafică, în două acte (23 de scene), pe un libret de Lorca Massine.

Baletul Zorba a fost reprezentat în premieră mondială la data de 6 august 1988 la Arena di Verona și doi ani mai târziu, la 19 octombrie 1991, la Marele Teatru din Varșovia (la ora actuală Teatrul Național), fiind preluat apoi pe scene din întreaga lume. Versiunea de la Varșovia, semnată de coregraful Lorca Massine a fost readusă în fața publicului polonez de aproximativ 150 de ori.

Un spectacol de excepție, în care melodiile memorabile, multe dintre ele preluate din filmul lui Cacoyannis cu același nume, completate prin intervenții vocale și corale, acompaniind parcursul coregrafic conceput de Lorca Massine și interpretat de soliștii și ansamblul de balet al instituției noastre, vă vor transpune în minunatul spațiu al peisajelor grecești!

LORCA MASSINE (invitat) – Coregrafia și libretul, conceptul scenografic
VALENTIN CODOIU – Adaptare scenografică
MĂDĂLINA MÂNZAT (invitată) – Lighting designer

MIRCEA MUNTEANU – John
DAN HAJA – Zorba
ANDREEA JURA – Marina
AUGUSTIN GRIBINCEA – Manolio
GABRIELA SIMA – Madam Hortance

Roluri feminine – RODICA BACOIU, LAURA POP, DORINA LUCACIU, OFELIA MĂRGINEAN, DALIA COSTEA, PATRICIA CENAN, INGRID POKA, DIANA GROZA, ROXANA COCIȘ, IULIANA DANE, POLINA STĂNESCU, RALUCA PERDE, CRISTINA TODA, CRISTINA BOBOC, ALINA NEGRU, PETRA TRĂILĂ, ENIKO FĂRCAȘ .

Roluri masculine – OCTAVIA POPA, RADU SÂNTIMBREAN, ROMULUS PETRUȘ, VALENTIN MIHĂILĂ, LUCIAN BACOIU, PAUL CUIBUS, TUDOR STUPARU, ROBERT KALMAN, ANDREA DE FELICE, ANTONIU MON, MARIUS TODA, DANIEL MOGA – Băieți

ANSAMBLUL DE BALET AL OPEREI NAȚIONALE ROMÂNE CLUJ-NAPOCA

Evenimente Constanţa îţi oferă ocazia de a câştiga o invitaţie dublă la spectacolul ZORBA. Click AICI pentru regulament!

ZORBA, la Constanța, DUMINICĂ, 19 NOIEMBRIE, de la ORA 18.30

zorba

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”.
De asemenea, se pot face rezervări telefonice la unul din numerele 0241 481 460 sau 0723 882 987 în timpul programului: Lu – Vi: 11-17 (11-19 în zilele de spectacol);
Sâ – Du: 18-19 doar în zilele de spectacol (închis în zilele fără spectacol).

Evenimente Constanţa îţi oferă ocazia de a câştiga o invitaţie dublă la spectacolul ZORBA. Click AICI pentru regulament!

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?