ACASA » ALTE EVENIMENTE » Spectacol de coregrafie în Piaţa Ovidiu: “Ovidius – de rerum natura”

Spectacol de coregrafie în Piaţa Ovidiu: “Ovidius – de rerum natura”

SPECTACOLE CONSTANTA. În acest weekend sunteţi invitaţi la un spectacol coregrafic de excepţie din cadrul proiectului “Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate OVIDIUS“. Numit “Ovidius – de rerum natura“, spectacolul analizează prin intermediul versurilor lui Ovidius din “Tristele” și prin coregrafie trăirile marelui poet surghiunit la Pontul Euxin.

Pizza Evo

El descoperă cultura geților și a tracilor și este uimit de violența și brutalitatea lor. Modul de viață pe care aceștia îl practică este străin și extrem față de cel al Imperiului român. La Pontul Euxin-Tomis- forțele naturii se dezlănțuie și îl fac pe Ovidius să se simtă la marginea lumii.

Cu toate acestea, inspirația trăiește în continuare alături de poet până la sfârșitul vieții, ajungând să se considere mai mult get decât roman. Textul este întărit de imagini vizuale, iar coregrafia încununează impactul emoțional.

În ce priveşte cea de-a treia dimensiune, cea coregrafică, spectacolul se referă la descrierea trăirilor poetului şi legăturilor acestuia cu natura în viziunea coregrafică a maestrei Stela Cocârlea. Ovidius devine astfel un călător care a ajuns la malul pe care nu-l va părăsi niciodată şi aici intră în contact cu dimensiunile incredibile ale celor patru elemente – pământ, apă, foc şi vânt – caracteristici foarte puternice ale spaţiului căruia trebuie să se adapteze, zeificate de oamenii care trăiesc pe malurile uitate ale mării. Cele patru elemente fac astfel legătura sprituală între Ovidius şi “barbari”, de la Zamolxis la Panteonul roman nefiind un parcurs atât de nefiresc.

ovidius dererum naturaSpectacolul va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, ora 19.00 în Piața Ovidiu şi este organizat de ASOCIAȚIA ECSIA SOCIAL ORG în cadrul proiectului “Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate OVIDIUS”.

Accesul este liber.

Distribuție: Dana Cojan, Alexandru Medveghi, Oana Gheorghiță, Eduard Vacariu, Iulian Marinescu, Loredana Adăscăliței, Catinca Hanțiu, Antonia Ungureanu.
Regia: Daniela Vitcu.
Asistent regie: Dana Cojan,
Coregrafie: Stela Cocârlea,
Costume: Marcela Cuzic,
Scenografie: Viorel Ungureanu

”Festivalul Mondial de Arte şi Interculturalitate Ovidius” este realizat de ASOCIAȚIA ECSIA SOCIAL ORG în parteneriat cu Universitatea ”Ovidius” din Constanța, Primăria Oraşului Sulmona, perpetuând astfel o bună tradiţie a colaborării dintre cele două oraşe, Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, Associazione Culturale ”Giostra Cavallereasca di Sulmona”, Teatrul pentru Copii și Tineret ”Căluțul de Mare” și ASOCIAȚIA „ARTIȘTI DOBROGENI” Constanţa.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?