ACASA » TEATRU » Spectacol caritabil. “De ce, Anton Pavlovici Cehov?”

Spectacol caritabil. “De ce, Anton Pavlovici Cehov?”

TEATRU CONSTANTA. De ce, Anton Pavlovici Cehov? De ce, Anton Pavlovici Cehov, personajele tale sunt atât de încărcate de patos, sunt atât de complexe, frământate, îndurerate, serafic fericite sau deconectate de la rețeaua vie a societății, într-o singurătate și izolare atât de insuportabilă?

Pizza Evo

Acestea sunt întrebări care se potrivesc foarte bine în contextul luptei pe care o duce un tânăr actor pentru a se forma pe calea căutării esențelor umane, în vederea asimilării unei alte identități, a alterității și a exprimării unui „celălalt“ în fața publicului.

Spectacolul caută să răspundă întrebării legate de stranietatea creatorului în fața singurătății dinaintea morții, singurătate suportabilă doar prin „bântuirea“ sa, a autorului lumilor imaginare, dar posibile, de către personajele sale, scrise, exprimate și asumate.

Prin acest spectacol realizatorii au reuşit să răspundă unei alte întrebări care frământă știința teatrală, aceea legată de felul în care se mai poate sau ar mai trebui să se joace Cehov în zilele noastre. Echipa a considerat că Cehov trebuie analizat și jucat pentru că el este autorul care poate, încă, să conducă spre reconstrucția analizei trăirilor umane ardente legate inevitabil de definitivul deznodământ firesc, care este moartea.

Spectacolul este o afișare a căutării empatiei, a sentimentelor umane, într-un parcurs firesc de analiză a efuziunilor emoționale.

La ediția 2017 a Galei Tânărului Actor Hop, spectacolul a fost premiat cu: Premiul „Cornel Todea“ pentru cea mai bună trupă de actori, Premiul Publicului pentru cel mai bun spectacol, Premiul Publicului pentru cel mai bun actor – Cosmin Stănilă.

Adaptare dupa “Mașinăria Cehov” de Matei Vișniec
Regia: Cătălin Bocîrnea
Distribuția: Alex Popa, Irina Sibef, Radu Dogaru, Nicole Burlacu, Cosmin Stănilă

Teatrul de Stat Constanta – joi, 21 decembrie, ora 19:00
Donatie minima: 20 lei.

Biletele se pot obtine numai online sau prin trupa Aici.
Pentru rezervari si bilete:
0720906907 – Lungu Tony
0721928117 – Rosu Tiberiu

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?