ACASA » BLOG » “Specialistii” te vindeca de orice boala. Orice boala!

“Specialistii” te vindeca de orice boala. Orice boala!

de Irina RADU

Pizza Evo

Nu mai pot cu instructorii de fitness care sunt şi nutriţionişti. Nu mai pot cu cosmeticienele, mari dermatologi. Nu mai pot cu manichiuristele specialiste în detoxifiere. Nu mai pot ăia care îşi cumpără o diplomă cu 200 de euro şi ajung, peste noapte, mari guru în ramuri ale ştiinţelor biologice. Specia asta e cea mai periculoasă dintre toate. Oamenii ăştia cred că posedă veleităţi nemaiîntâlnite şi un aşa bagaj genetic încât nu sunt nevoiţi să ia Bacalaureatul, să stea-n facultăţi enşpe mii de ani, să înveţe şi să memoreze un milion de trilioane de formule, informaţii, diagnostice.

Nu mai pot cu specialiştii în medicină care, cel mult, au absolvit un liceu tehnologic, ceva la seral sau ştiu să pună gene false. I-aş pedepsi crunt.

Cei care fac toate treburile astea complicate şi care, în plus, atârnă ca rezidenţi pe lângă un medic pensionar şi sătul de sânge sunt nişte fraieri. Nu ştiu că ţuica, pătrunjelul sau bitterul suedez sunt soluţiile pentru cancer, hepatita B ori Ebola. Păi, specialiştii la care fac referire au descoperit că secretul longevităţii stă în funzele de ceapă şi-n puterea tămăduitoare a bicarbonatului de sodiu. Fraierii ăia care au făcut şcoli peste şcoli şi învaţă şi la 60 de ani s-au chinuit degeaba să inventeze penicilina.

Pot să trăiesc liniştită cu faptul că mulţi mă vor fi scos din lista de prieteni până ca eu să termin de debitat frustrarea-mi, dar nu mai pot cu specialiştii în medicină care, cel mult, au absolvit un liceu tehnologic, ceva la seral sau ştiu să pună gene false. I-aş pedepsi crunt. Le-aş fura ghimbirul de-l pun în ceaiul verde (chinezesc, deci un fel de cancer pe care îl vor trata mai încolo cu leuştean).

Dar mai tare mă enervează ăia de se uită în gura doftoreilor. Lor le-aş băga tinctură de salvie pe venă. Am instigat destul, acum respir liniştită şi aştept să văd share-uri cu 10 remedii pentru…, 5 ingrediente minune pentru… sau ştiai că ingredientul pe care îl foloseşti la tocăniţă te scapă de…

TE-AR PUTEA INTERESA:

Irina Radu

Login

Lost your password?