ACASA » STIRI DIN CONSTANTA » Soarta Edificiului Roman cu Mozaic, pusa sub semnul stampilelor!

Soarta Edificiului Roman cu Mozaic, pusa sub semnul stampilelor!

REABILITARE EDIFICIUL ROMAN CU MOZAIC. Constructia ce adaposteste un important monument istoric, unic in Europa, este departe de a fi reabilitata, la mijloc stand birocratia sistemului. Au fost necesari sase ani de negocieri ca Ministerul Culturii sa dea un aviz favorabil pentru proiectul prin care Edificiul ar fi urmat sa fie reabilitat, transmite Cuget Liber.

Pizza Evo
edificiul-roman-cu-mozaic

Foto: Cuget Liber

Principalul beneficiar al Complexului multicultural este Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta. Vestea ca Ministerul Culturii si-a dat girul este imbucurătoare, cu atat mai mult, cu cat in urma cu putin timp, conducerea institutiei a hotarat sa inchida Edificiul Roman cu Mozaic de teama ca turistilor le-ar putea cadea in cap bucati din geam.

„Ni se cer tot felul de completari la documentatie. Deocamdata lipseste finantarea pentru punerea in practica a proiectului. De aproximativ 5 milioane de euro este nevoie pentru realizarea proiectului. Daca banii ar exista, in doi ani, acest spatiu ar putea fi finalizat“, a declarat pentru Cuget Liber, arheologul Constantin Chera.

Repezentantii Muzeului de Istorie spun ca s-au plictisit de cate memorii au inaintat catre autoritati, ca proiectul este pe masa Primariei si ca mai este nevoie doar de cateva stampile. De cealalta parte, administratia locala spune ca documentatia este incompleta. Citeste articolul integral AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?