ACASA » CONCERTE » Simpozion și concert Paula Seling la inaugurarea ansamblului statuar din Ovidiu

Simpozion și concert Paula Seling la inaugurarea ansamblului statuar din Ovidiu

CONCERT OVIDIU. Locuitorii orașului Ovidiu, dar și constănțenii sunt invitați la un eveniment important ce va marca inaugurarea ansamblului statuar „Poet Ovidiu“.

Evenimentul „Ovidienii“ face parte din șirul de manifestări culturale și artistice organizate pe parcursul anului la Ovidiu, dedicate celebrării Centenarului Marii Uniri.

Inaugurarea ansamblului statuar dedicat poetului Ovidiu își propune să scoată în evidență identitatea culturală a orașului.

Festivitățile se vor desfășura miercuri, 28 noiembrie.

De la ora 11.00, la Centrul Cultural „Elena Roizen“ se va desfășura simpozionul „Ovidienii“, ediția a II-a.

De la ora 13.00, în parcul „Poet Ovidiu“ va fi inaugurarea oficială a ansamblului statuar.

Cei prezenți vor avea parte și de un concert susținut de invitații speciali, Paula Seling și Fanfara Militară a Forțelor Navale Constanța.

Primarul din Ovidiu, George Scupra spune că statuia se bazează foarte mult pe ideea de metamorfoză, mai ales pentru că, cele mai multe scrieri ale lui Ovidiu sunt clădite pe acest concept.

Este vorba de o operă artistică, poetică. Nu ne-am fi dorit să realizăm o altă statuie ca cele care deja există, nu acesta am vrut să fie mesajul. Despre viziune va vorbi mai mult însuși sculptorul la inaugurare”, declara George Scupra vara trecută, când a anunțat lansarea proiectului

Ansamblul statuar este reazlizat de sculptorul Vladlen Babcinețchi, cunoscut internațional pentru operele sale, iar costurile de realizare au fost de aproximativ 30.000 de euro.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?