ACASA » ALTE EVENIMENTE » SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE! Fii eroul necunoscut al unui om aflat la nevoie

SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE! Fii eroul necunoscut al unui om aflat la nevoie

JCI Constanta si Centrul de Transfuzii Sanguine Constanta va invita la la prima editie a proiectului destinat comunitatii constantene, „SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!“ in perioada 23 – 26 martie 2015.

Pizza Evo

Este o campanie de donare de sange si totodata de constientizare a nevoii de produse sanguine din unitatile medicale, nevoie care poate fi acoperita doar prin efortul nostru, al tuturor. Campania se va desfasura in perioada 23 – 26 martie 2015 la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanta, situat pe strada Nicolae Iorga nr. 85. Programul pentru donare este zilnic, intre orele 7.30 – 13.00.

Prin aceasta initiativa, JCI Constanta doreste sa incurajeze tinerii orasului nostru sa doneze sange. A fi donator de sange este un gest voluntar, umanitar, neremunerat si, de cele mai multe ori, anonim. Este o actiune facuta din suflet pentru a salva o viata de om!

Stiati ca donand 450 – 500 ml de sange, puteti salva pana la 3 vieti omenesti? Donand sange, puteți fi eroul necunoscut al unui om aflat la nevoie, pe patul de spital!

Pe langa bucuria de a ajuta, de a salva vieti, exista si alte beneficii personale ale actiunii de donare de sange. Pentru o viata sanatoasa, chiar se recomanda sa donam periodic cantitati mici de sange. Studiile medicilor au aratat ca:

  • donatorii isi reduc semnificativ riscul de atacuri cardiovasculare, riscul de a se imbolnavi de cancer si riscul de a paraliza.
  • cand donati, va ajutati organismul sa-si improspateze sangele si sa-si creasca imunitatea.

Afis-Share-Blood-WEB ParteneriIn plus, pentru a putea dona sange, vi se efectueaza un mini-set de analize gratuit, inclusiv se masoara tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului si nivelul de fier din sange.

Criterii pentru donatorii de sange:

  • Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit si/sau nu sufera in prezent de hepatita virala, TBC, sifilis, infectie cu HIV, malaria, bruceloza, ulcer, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, afectiuni neurologice, neoplazii.
  • Persoanele avand varsta de peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt  in evidenta cu boli de inima sau neurologice.
  • Cu doua zile inainte de donare este interzis consumul de  bauturi alcoolice! In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor si minimum 500 ml lichide.

Daca v-ati decis sa donati sange, va asteptam in perioada 23-26 martie la Centrul de Transfuzii Sanguine din Constanța, strada Nicolae Iorga nr. 85, avand asupra dumneavoastra un act de identitate (buletin, carte identitate, document provizoriu de identitate, permis de conducere, pasaport), in original si in termenul de valabilitate.

Iar in data de 24 martie, la ora 12.00, echipa JCI Constanta se reuneste la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța pentru a dona sange in cadrul campaniei ’„SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!”. Va asteptam sa ne fiti alaturi si sa donati impreuna cu noi!

Pentru mai multe informatii despre aceasta campanie: 0766 469 431, Ioan Malciu.

Despre JCI:

Junior Chamber International (JCI) este o organizaţie neguvernamentală internaţională care numără 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori şi profesionişti cu vârste între 18 şi 40 de ani – în peste 100 de ţări. Pornind de la viziunea JCI „de a fi cea mai importantă reţea globală de tineri activi”, membrii JCI îşi propun să transpună în realitate misiunea JCI „de a oferi oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii să dobândească puterea de a crea schimbări pozitive”. Printre membrii marcanți ai Junior Chamber International s-au numarat: Kofi Annan (Secretar General al ONU), foști președinți ai SUA : George Bush Sr., Bill Clinton, Gerald Ford, Richard Nixon, președintele Franței, Jacques Chirac, prințul Albert de Monaco, fostul Prim-Ministru al Japoniei, Keizo Obuchi, fostul Prim-Ministru al Poloniei, Jan Bielecki, și multe alte personalități, care s-au afirmat ulterior în cele mai diverse domenii.

În România, Junior Chamber International s-a înfiinţat în anul 2002 la Bucureşti, în prezent existând organizaţii locale JCI în mai multe orașe din țară: Braşov, București, Buzau, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploiesti, Timişoara. Proiectele JCI România sunt întreprinse pe una din cele 4 mari arii promovate de JCI la nivel internaţional: afaceri (proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event, etc.), dezvoltare individuală (JCI Training), relaţii internaţionale (conferinţe internaţionale JCI şi programe de twinning) şi responsabilitate faţă de comunitate (proiecte sociale).

Be Better! Vizitati jciconstanta.ro pentru a afla știri la zi și informații de ultima oră despre JCI Constanța.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?