ACASA » ALTE EVENIMENTE » „Școli Curate“, eveniment dedicat transparenței cheltuirii banilor și management-ului din școli și licee

„Școli Curate“, eveniment dedicat transparenței cheltuirii banilor și management-ului din școli și licee

SEMINAR CONSTANTA. Societatea Academică din România și Centrul pentru Resurse Civice, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, organizează evenimentul “Școli curate – pentru unități de învățământ bine guvernate, transparente și finanțate corespunzător“.

Seminarul va avea loc vineri, 2 noiembrie 2018, începând cu ora 12:30, în Constanța, la Sala Senatului din cadrul Universității „Ovidius”, sediul din Aleea Universității nr. 1 (Campus).

În cadrul evenimentului va avea loc lansarea locală a celor două instrumente principale ale proiectului: ghidul monitorilor pentru buna guvernare a școlilor și liceelor și aplicația Check my school.

Vor fi dezbătute și se va încerca găsirea de soluții pentru creșterea cuantumului sumelor pe care statul și autoritățile locale le investesc în educație, dar și pentru creșterea gradului de bună guvernare și transparență a școlilor și liceelor.

Sunt așteptați să ia parte elevi, părinți, profesori, directori de unități de învățământ, experți în educație, precum și reprezentanți ai autorităților locale și deconcentrate.

Școli curate este inițiativa prin care în România este lansat un nou mod de a combate corupția în ceea ce privește alocarea, accesarea și cheltuirea resurselor publice în învățământul preuniversitar.

Organizatorii prezintă evenimentul ca fiind o contribuție la modernizarea educației printr-o finanțare transparentă și adecvată a școlilor și liceelor din întreaga țară.

Trebuie să confirmați participarea prin completarea formularului de AICI

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?