ACASA » STIRI » Diverse » Schimbari aduse LEGII ANTIFUMAT! Se poate fuma in restaurante si cafenele

Schimbari aduse LEGII ANTIFUMAT! Se poate fuma in restaurante si cafenele

LEGEA ANTIFUMAT. Controversata lege antifumat a fost modificată marţi de senatori, prin redefinirea spaţiului public închis – acesta fiind încadrat de pereţi de jur împrejur, prin permiterea fumatului în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate.

Prin spaţiul public închis se înţelege orice spaţiu accesibil public sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepţia spaţiilor cu destinaţie locativă“, potrivit unui amendament propus de Comisia juridică, adoptat în plen cu 76 de voturi “pentru”.

Cât despre cafenele, restaurante, baruri sau cluburi modificarile aduse legii permit fumatul “în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop“, prevede un alt amendament, propus de Comisia de sănătate.

De asemenea, noile modificări presupun şi permiterea fumatului în spaţii special amenajate destinate exclusiv pacienţilor din spitalele de psihiatrie.

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?