ACASA » CALENDAR » SCAIUL şi NUNTA LUI FIGARO, spectacole dedicate Zilei Mondiale a Teatrului

teatru25Teatrul de Stat Constanţa dedică spectacolele săptămânii Zilei Mondiale a Teatrului şi invită publicul să-i fie alături la toate piesele puse în scenă – pentru o sărbătoare perpetuă a impresionantului şi magicului univers teatral. 

Pizza Evo

Sâmbătă, 29 martie, de la ora 19.00, publicul este invitat la cea de a 50-a reprezentaţie a spec-tacolului de mare succes „Scaiul”. Spectacolul este dedicat Zilei Mondiale a Teatrului.

Duminică, 30 martie, de la ora 19.00, cu reprezentaţia recentei premiere de succes a teatrului tomitan, „Nunta lui Figaro”, Teatrul de Stat Constanţa se alătură Campaniei Naţionale „Artiştii pentru Artişti’’.

27 martie este data oficială în care se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului. Sărbătoarea a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial de la Viena, în anul 1961 şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea „Teatrului Naţiunilor” de la Paris.

De atunci, pe 27 martie, în fiecare an, comunitatea teatrală internaţională, artişti şi public deopotrivă, celebrează Ziua Mondială a Teatrului, ca un moment de afirmare a forţei de comunicare a artei scenice, ca mod de expresie a umanităţii, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice. 

Din multe puncte de vedere, fiecare zi ar trebui considerată o zi a teatrului, „fiindcă avem datoria de a purta mai departe tradiţia divertismentului, de a educa şi de a lumina publicul, fără de care noi, creatorii de teatru, nu am exista”, spunea actriţa britanică Judi Dench, în 2010, în mesajul său cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?