ACASA » STIRI » Diverse » Sat din România, inclus în topul celor mai frumoase destinaţii din lume!

Sat din România, inclus în topul celor mai frumoase destinaţii din lume!

SATUL VISCRI BRASOV. Un sat retras, aparent uitat de lume, din comuna Buneşti, judeţul Braşov, a fost adăugat în topul celor mai frumoase destinaţii turistice din lume.

Pizza Evo

Inclus în patrimonial UNESCO, satul vechi de sute de ani este lipsit de termopane sau culori ţipătoare ale caselor şi funcţionează după reguli proprii.

Satul saxon Viscri a avut norocul de a deveni beneficiarul Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, o organizaţie non-profit înfiinţată de Prinţul Charles, având ca obiectiv protejarea patrimoniului Transilvaniei.

Satul, a cărei biserică şi cimitir datează din secolul al XII-lea, a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Fundaţia a implemntat peste 300 de proiecte de restaurare a clădirilor, drumurilor pentru transportul elevilor la şcoală şi dezvoltarea antreprenorială locală.

Sursa: calatorim.ro

Sursa: calatorim.ro

Scriitorul Sylvie Bigăr recomandă celor care ajung la Viscri Guesthouse MET, o casă de oaspeti din apropierea Bisericii Fortificate, „unde veţi putea dormi într-un pat saxon, vechi de 200 de ani, şi puteţi încerca terciul de mălai (mămăliga).

Citeşte mai multe AICI

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?