Hoteluri chic, chiar moderne, dar cu o istorie ce include poveşti de groază şi stafii. V-aţi petrece noaptea într-un castel rece şi sumbru, în mijlocul pustietăţii, despre care ştiţi sigur că e bântuit de fantome? Poate că da, de dragul aventurii. Însă cu siguranţă v-aţi înarma cu o lanternă şi în nici un caz nu v-aţi petrece seara uitându-vă la un film de groază. Însă ce spuneţi dacă poveştile despre hoteluri cu fantome le întâlnim chiar în mijlocul unor oraşe mari, ca San Francisco sau Los Angeles?
Das Kranzbach Hotel, Bavaria: aristocrata Mary Isabel Portman şi-a închipuit acest domeniu ca un loc de relaxare – cu peluze pentru tenis, cu alei umbroase pentru plimbări lungi şi concerte de pian la înserat. Din nefericire, Primul Război mondial a oprit lucrările, iar Mary Isabel Portman a murit. Hotelul a fost finalizat mult mai târziu, iar legendele susţin că fantoma ei bântuie şi acum camerele oaspeţilor pentru a vedea dacă toate lucrurile sunt în ordine.
The Hollywood Roosevelt, Los Angeles: însoritul L.A. e probabil ultimul loc de pe lume unde te aştepţi să fie fantome. Şi totuşi, în acest hotel, poveştile cu fantome care bântuie sunt numeroase: se spune că o fată tânără dansează în jurul fântânii din lobby, un pian cântă… de unul singur, că actorul Montgomery Clift se tot întoarce în camera 928 (unde a stat pe când filma „From Here to Eternity“), iar dacă stai în camera cu numărul 229 în oglindă poate apărea chiar chipul lui Marilyn Monroe.
Audubon Cottages, New Orleans: John James Audubon a stat aici pe când scria seria „Bird of America“, însă el nu e singurul cu afaceri neterminate în acest hotel. Povestea spune că un soldat confederat a fost ucis în zonă chiar cu câteva zile înainte de a-şi vedea logodnica şi că el apare ori de câte ori se aud acorduri de muzică country.
Bovey Castle, Anglia: da, de data aceasta vorbim despre un castel cu fantome. Când hotelul a avut nevoie de câteva îmbunătăţiri, personalul mai în vârstă s-a cam opus schimbărilor. Astfel, în 1997, o masă veche de biliard a fost scoasă din cameră, cu intenţia de a transforma încăperea. Însă masa, asamblată perfect, a apărut dimineaţa următoare la loc. Să fie vorba de o fantomă sau doar de nişte încăpăţânaţi apărători ai tradiţiilor? Nimeni nu ştie cu exactitate, însă poveştile cu fantome au circulat multă vreme după această întâmplare.
Castelul Mcely, Cehia: la câţi aristocraţi şi figuri regale au trecut prin camerele acestui hotel, era greu ca el să nu aibă parte de poveşti cu fantome. Mai mult de atât: chiar acţiunea unei cărţi despre doi îndrăgostiţi care dau peste tot felul de personaje neplăcute este plasată la acest hotel. În plus, aveţi grijă atunci când vă cazaţi: în camera roz se spune că un călugăr are obiceiul să citească peste umărul călătorilor.
The Fairmont, San Francisco: chiar cu câteva săptămâni înainte ca acest hotel să fie inaugurat, în 1906, un cutremur puternic a lovit San Francisco şi câţiva oameni şi-au pierdut viaţa. Însă cea mai iubită poveste cu fantome e cea a surorilor Fair (fondatoarele hotelului) care se spune că fac „verificări“ periodice în camerele oaspeţilor.