ACASA » STIRI » ŞASE hoteluri BÂNTUITE în care ai putea să mergi în vacanţă

Hoteluri chic, chiar moderne, dar cu o istorie ce include poveşti de groază şi stafii. V-aţi petrece noaptea într-un castel rece şi sumbru, în mijlocul pustietăţii, despre care ştiţi sigur că e bântuit de fantome? Poate că da, de dragul aventurii. Însă cu siguranţă v-aţi înarma cu o lanternă şi în nici un caz nu v-aţi petrece seara uitându-vă la un film de groază. Însă ce spuneţi dacă poveştile despre hoteluri cu fantome le întâlnim chiar în mijlocul unor oraşe mari, ca San Francisco sau Los Angeles?

Pizza Evo

kranzbach5Das Kranzbach Hotel, Bavaria: aristocrata Mary Isabel Portman şi-a închipuit acest domeniu ca un loc de relaxare – cu peluze pentru tenis, cu alei umbroase pentru plimbări lungi şi concerte de pian la înserat. Din nefericire, Primul Război mondial a oprit lucrările, iar Mary Isabel Portman a murit. Hotelul a fost finalizat mult mai târziu, iar legendele susţin că fantoma ei bântuie şi acum camerele oaspeţilor pentru a vedea dacă toate lucrurile sunt în ordine.

The Hollywood Roosevelt, Los Angeles: însoritul L.A. e probabil ultimul loc de pe lume unde te aştepţi să fie fantome. Şi totuşi, în acest hotel, poveştile cu fantome care bântuie sunt numeroase: se spune că o fată tânără dansează în jurul fântânii din lobby, un pian cântă… de unul singur, că actorul Montgomery Clift se tot întoarce în camera 928 (unde a stat pe când filma „From Here to Eternity“), iar dacă stai în camera cu numărul 229 în oglindă poate apărea chiar chipul lui Marilyn Monroe.

Audubon Cottages, New Orleans: John James Audubon a stat aici pe când scria seria „Bird of America“, însă el nu e singurul cu afaceri neterminate în acest hotel. Povestea spune că un soldat confederat a fost ucis în zonă chiar cu câteva zile înainte de a-şi vedea logodnica şi că el apare ori de câte ori se aud acorduri de muzică country.

bovey5Bovey Castle, Anglia: da, de data aceasta vorbim despre un castel cu fantome. Când hotelul a avut nevoie de câteva îmbunătăţiri, personalul mai în vârstă s-a cam opus schimbărilor. Astfel, în 1997, o masă veche de biliard a fost scoasă din cameră, cu intenţia de a transforma încăperea. Însă masa, asamblată perfect, a apărut dimineaţa următoare la loc. Să fie vorba de o fantomă sau doar de nişte încăpăţânaţi apărători ai tradiţiilor? Nimeni nu ştie cu exactitate, însă poveştile cu fantome au circulat multă vreme după această întâmplare.

Castelul Mcely, Cehia: la câţi aristocraţi şi figuri regale au trecut prin camerele acestui hotel, era greu ca el să nu aibă parte de poveşti cu fantome. Mai mult de atât: chiar acţiunea unei cărţi despre doi îndrăgostiţi care dau peste tot felul de personaje neplăcute este plasată la acest hotel. În plus, aveţi grijă atunci când vă cazaţi: în camera roz se spune că un călugăr are obiceiul să citească peste umărul călătorilor.

The Fairmont, San Francisco: chiar cu câteva săptămâni înainte ca acest hotel să fie inaugurat, în 1906, un cutremur puternic a lovit San Francisco şi câţiva oameni şi-au pierdut viaţa. Însă cea mai iubită poveste cu fantome e cea a surorilor Fair (fondatoarele hotelului) care se spune că fac „verificări“ periodice în camerele oaspeţilor.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?