ACASA » CONCERTE » Şase dintre cei mai buni chitarişti ai lumii vin la Constanţa la ZIUA CHITARELOR!

Şase dintre cei mai buni chitarişti ai lumii vin la Constanţa la ZIUA CHITARELOR!

ZIUA CHITARELOR CONSTANTA. Constanţa va fi gazda celei de-a patra ediţii a festivalului ZIUA CHITARELOR, ce se va desfăşura în Piaţa Ovidiu.

Pizza Evo

Sambata, 3 septembrie, şase dintre cei mai buni şi cunoscuţi chitarişti din lume se vor întâlni pe aceeaşi scenă din Constanţa, la cel mai important şi prestigios festival de chitară modernă din Europa: Ziua Chitarelor.

Este vorba despre: Frank Gambale (Chick Corea), Ron Thal – Bumblefoot (ex Guns’n’Roses), Tosin Abasi (Animals as Leaders), Joel Hoekstra (Whitesnake), Prashant Aswani (Justin Timberlake), Daniele Gottardo (chitaristul preferat al lui Steve Vai).

O zi întreagă dedicată chitariştilor şi iubitorilor de muzică bună, care include un masterclass dimineaţa urmat de un concert live seara.

Intrarea este liberă!

Dupa masterclass-urile sustinute in prima parte a zilei, cei şase chitaristi vor sustine recitaluri si, la final, vor participa la un jam session comun sustinut in aceasta formula unica, ce concentreaza muzicieni care si-au lasat puternic amprenta asupra tehnicilor de interpretare la acest instrument.

Prima parte a evenimentului va incepe la ora 10.00 la Teatrul de Stat Constanţa, iar a doua parte va începe la ora 17.00 în Piaţa Ovidiu.

Ziua Chitarelor este un concept unic în lume propus de chitaristul italian Corrado Sgandurra începând cu anul 2009. Stabilit în România, chitaristul concepe un festival original din toate punctele de vedere, dedicat nu doar chitariştilor, ci şi iubitorilor de muzică bună.

Festivalul a găzduit numeroşi chitarişti de renume internaţional care nu numai că au susţinut recitaluri, dar au şi împărtăşit doritorilor secretele interpretării la chitară în cadrul unor master class-uri organizare în scop educativ şi cultural pe tot parcursul evenimentului.

Având ca principală motivaţie educarea tinerilor muzicieni români şi ridicarea nivelului calitativ de interpretare instrumentală, festivalul a permis ca accestul publicului să fie gratuit, încurajând tinerele talente să-şi îmbogăţească şi actualizeze cunoştinţele muzicale.

Ziua Chitarelor, aflat la cea de-a patra editie, este un festival extrem de popular, cu fan cluburi în toată ţara şi cu foarte mulţi fani aflaţi dincolo de graniţele României.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?