ACASA » STIRI » S-a stins din viata Johnny Raducanu

Lumea muzicala romaneasca este in doliu. Marele artist, Johnny Raducanu a murit in aceasta dimineata, la varsta de 79 de ani. Cel mai mare cantaret de jazz al Romaniei a suferit un stop-cardiorespirator, la inceputul acestui an el fiind supus si unei interventii chirurgicale pe cord deschis.

A murit muzicianul Johnny Raducanu! Dumnezeu sa il odihneasca! La Teatrul National ii incanta pe spectatori cu muzica sa in spectacolul `Dialoguri si fantezii in jazz` avandu-l ca partener pe Ion Caramitru!`, este mesajul aparut pe site-ul Teatrului National din Bucuresti.

Cunoscutul pianist si jazzman constantean, Harry Tavitian a declarat pentru Adevarul: „Era mai bolnav decât se vedea la televizor, unde îşi păstrase tonusul, umorul şi spiritul. Avea diabet, operaţie pe cord deschis şi cinci by-pass-uri, iar în ultimul timp începuse şi dializa“. AICI puteti citi in intregime declaratiile lui Harry Tavitian.

Maestrul Johnny Raducanu, dupa numele real Raducanu Cretu, s-a nascut pe 1 decembrie, 1931, la Braila. Artistul provine dintr-o familie cu vechi traditii muzicale, inca de pe vremea lautarului Petre Cretu Solcanu. A studiat muzica la Iasi si la Cluj si a reusit sa se faca remarcat in lumea jazz-ului inca de la varsta de 19 ani. La Conservatorul din Bucuresti, Johnny Raducanu a studiat contrabasul. De-a lungul carierei sale a facut zeci de turnee in tara si in strainatate si a scos nenumarate albume printre care Jazz antifanariot sau Jazz Bestament.

Mai jos puteti vedea unul dintre cele mai recente interviuri cu maestrul Johnny Raducanu. Preluare de pe adevarul.ro

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?