ACASA » STIRI » S-a stins din viata Johnny Raducanu

Lumea muzicala romaneasca este in doliu. Marele artist, Johnny Raducanu a murit in aceasta dimineata, la varsta de 79 de ani. Cel mai mare cantaret de jazz al Romaniei a suferit un stop-cardiorespirator, la inceputul acestui an el fiind supus si unei interventii chirurgicale pe cord deschis.

Pizza Evo

A murit muzicianul Johnny Raducanu! Dumnezeu sa il odihneasca! La Teatrul National ii incanta pe spectatori cu muzica sa in spectacolul `Dialoguri si fantezii in jazz` avandu-l ca partener pe Ion Caramitru!`, este mesajul aparut pe site-ul Teatrului National din Bucuresti.

Cunoscutul pianist si jazzman constantean, Harry Tavitian a declarat pentru Adevarul: „Era mai bolnav decât se vedea la televizor, unde îşi păstrase tonusul, umorul şi spiritul. Avea diabet, operaţie pe cord deschis şi cinci by-pass-uri, iar în ultimul timp începuse şi dializa“. AICI puteti citi in intregime declaratiile lui Harry Tavitian.

Maestrul Johnny Raducanu, dupa numele real Raducanu Cretu, s-a nascut pe 1 decembrie, 1931, la Braila. Artistul provine dintr-o familie cu vechi traditii muzicale, inca de pe vremea lautarului Petre Cretu Solcanu. A studiat muzica la Iasi si la Cluj si a reusit sa se faca remarcat in lumea jazz-ului inca de la varsta de 19 ani. La Conservatorul din Bucuresti, Johnny Raducanu a studiat contrabasul. De-a lungul carierei sale a facut zeci de turnee in tara si in strainatate si a scos nenumarate albume printre care Jazz antifanariot sau Jazz Bestament.

Mai jos puteti vedea unul dintre cele mai recente interviuri cu maestrul Johnny Raducanu. Preluare de pe adevarul.ro

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?