ACASA » Fun pe net » S-a decis! Iată care este CUVÂNTUL ANULUI 2013!

1Editorii Oxford Dictionaries, care utilizează un instrument de căutare capabil să analizeze aproape 150 de milioane de cuvinte englezeşti folosite pe internet în fiecare lună, au descoperit faptul că folosirea termenului “selfie” a crescut cu 17.000% în ultimele 12 luni.

Pizza Evo

“Selfie” – autoportret fotografic realizat cu un telefon mobil şi publicat apoi online pe reţelele de socializare – a fost ales cuvântul anului 2013 de editorii Dicţionarelor Oxford, lucrări de referinţă ale limbii engleze, informează AFP.

“Selfie” a fost preferat în faţa cuvântului “twerk”, termen ce desemnează un dans lasciv, făcut celebru de cântăreaţa Miley Cyrus, şi a cuvântului “binge-watch”, termen ce desemnează vizionarea-maraton a unor programe TV, potrivit unui comunicat emis marţi de editorii acestor dicţionare prestigioase.

Potrivit aceleiaşi surse, prima apariţie cunoscută a acestui cuvânt datează din 2002, pe un forum online australian. “Reţelele de socializare au contribuit la popularizarea termenului, iar hashtagul «#selfie» a apărut pe site-ul specializat în partajarea de fotografii Flickr încă din 2004”, a declarat Judy Pearsall, director editorial al Oxford Dictionaries.

“Însă utilizarea sa s-a răspândit foarte mult abia începând din 2012, atunci când «selfie» a fost folosit în mod curent în mass-media”, a adăugat ea.

Cuvântul “selfie” nu a intrat încă în Oxford English Dictionary (OED), dar a fost inclus în OxfordDictionaries.com, în luna august. În aceeaşi lună, un “selfie papal” a apărut aproape peste tot pe internet, arătându-l pe papa Francisc pozând în mijlocul unui grup de adolescenţi, dintre care unul a realizat acea fotografie cu telefonul său mobil.

TE-AR PUTEA INTERESA:

Evenimente Constanta

Login

Lost your password?